Главният архитект на Варна Виктор Бузев е отстранен от длъжност,

...
Главният архитект на Варна Виктор Бузев е отстранен от длъжност,
Коментари Харесай

Главният архитект на Варна е отстранен от длъжност

Главният проектант на Варна Виктор Бузев е отхвърлен от служба, оповестява в писмо до медиите Община Варна

Припомняме, че кметът Иван Портних изиска той самичък да си подаде оставката. От писмото излиза наяве, че защото това не се е случило е формирано дисциплинарно произвеждане и Бузев е отхвърлен от служба.

Ето какво още гласи известието:

Оставката на основния проектант беше поискана поради опити за незаконосъобразни дейности, които водят до обосновани догатки за зависимости. Пример за това са опитите на основния проектант в прорез с вътрешните правила, мненията на юристите и обществено оповестената в медиите позиция на кмета Иван Портних, да подпише разрешенията за слагане на стотици противозаконни бараки в курорта Златни пясъци.

Други претекстове са неналичието на цялостна визия за развиването на града, бездейност във връзка с основни тематики като запазване на монументи на културата, презастрояване в обособени зони, липса на организация при действието на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/, за което сигнализират и браншовите организации, двойни стандарти в работата на ЕСУТ, бездейност във връзка с основни планове като Дупката, превръщането на къщата на Антон Новак в музей и други. Без да има право основният проектант е подписал разрешителното за слагане на противозаконните преместваеми обекти към ресторант Хоризонт в сърцето на Морската градина. Кметът е научил от медиите и за разрешителното за градеж на мястото на баня Гъбата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР