Главният архитект на София Здравко Здравков обяви днес (21 май)

...
Главният архитект на София Здравко Здравков обяви днес (21 май)
Коментари Харесай

Здравков за Стрелбище: Още не сме говорили за обезщетения

Главният проектант на София Здравко Здравков разгласи през днешния ден (21 май) пред, че към момента не са водени диалози с НИКМИ за компенсации при възможното прекъсване на строителството на небостъргача им в " Стрелбище ".
Припомняме, че става въпрос за парцел на кръстовището на булевардите " България " и " Петко Тодоров ", на метри от Третия лъч на метрото, където строителната компания НИКМИ желае да построи 44-етажна постройка. Засега компанията няма никакви разрешителни, няма даже и настоящ план на постройката, тъй като няма утвърден Подробен организационен проект (ПУП).
Здравков разгласи също по този начин, че първо би трябвало да се направи оценка на обекта в " Стрелбище ", с цел да може да се предложи равносилен подобен на вложителя.
По време на доклада на работата си през днешния ден (21 май) основният проектант разгласи, че не е викан в прокуратурата да се изяснява за отхвърли му да даде зелена светлина за градежа. Съгласно решение на Върховен административен съд от края на 2016 година Здравков би трябвало да утвърди ПУП-а на НИКМИ писмен знак по писмен знак, без да има право да го отхвърли, даже да има нарушавания.
По време на доклада си за работа през двете години, в които е основен проектант, основният проектант заяви, че за делото схванал от медиите. Заради отхвърли си да издаде документ за започване на градежа на високата постройка Здравков бе глобяван два пъти от Върховен административен съд. Първата санкция бе на стойност 1000 лева, а втората 13 хиляди лева Като по-голямата сума бе събрана от Столичния общински съвет в символ на взаимност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР