Главният архитект на София Здравко Здравков говори след срещата между

...
Главният архитект на София Здравко Здравков говори след срещата между
Коментари Харесай

Архитект Здравков: При взаимна мобилизация нещата ще се случат в кратък срок

Главният проектант на София Здравко Здравков приказва след срещата сред притежателя на ЦСКА Гриша Ганчев, синът му Данаил и Юлиан Инджов със спортния министър Радостин Василев.

„ Предстои разискване на проекта на Борисовата градина, който ще бъде показан след два дни. Няколко са значимите неща, свързани със стадиона на ЦСКА. Планът разрешава да се реконстроура стадиона. Планът е определил допустимите намеси. Изцяло спортния клуб би трябвало да направи проект на стадион, който до дава отговор на условията на УЕФА. Ще продължим работата и да се показа планово решение, което да обясни вписването на стадиона в паркова среда”, стартира Здравков.

„ Още 2019 година е издадена виза за планиране. Футболният клуб може да приготви документи. Предстои дикусия на проекта на 13 януари. До 4 февруари ще може да има съвещания, на 17 февруари ще е заключителната полемика. Стадионът може да е предмет на план. Изцяло зависи от волята на министерството и противоречивият клуб по какъв начин ще показват проекта. Не виждам причина да има спънки, към този момент съм издал виза за реорганизация. Футболният клуб има своя билет, с цел да направи планова документи. Възприето е в Борисовата градина да има спортни уреди. Те са четири на брой. Запазени са като статут. Изисква се регистриране на новото оборудване в чашката на съществуващото. Въпрос на проектантско решение е по какъв начин ще бъде показан планът. Възможността е от 2019 година. Може би е въпрос на взаимни сделки сред министерството и спортния клуб. Напълно е допустимо. Разговорите през днешния ден трансформираха метода на връзката. Нещата при взаимна готовност могат да се случат в къс период. Предложението е в посока смяна взаимоотношенията сред спортния клуб и министерството. Формата, сред която ще се уредят взаимоотношенията, би трябвало да бъде уговорена”, продължи той.

„ Насипите с времето са компрометирани и не могат да бъдат употребявани пълноценно. Проектът, който съм виждал, планува унищожаване на съществуващите писти, с цел да може там да се получат трибуни. Стадионът би трябвало да бъде съобразим в тази елипса. Дърветата могат да бъдат обезщетени, в случай че бъдат засегнати”, добави Здравков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР