Главният администратор на засили прилагането на стратегията си за ,

...
Главният администратор на засили прилагането на стратегията си за ,
Коментари Харесай

Хонконг отхвърли натиска на бизнеса за излизане от международна изолация

Главният админ на ускори използването на тактиката си за, отхвърляйки възходящия напън от страна на бизнеса поради безкрайната интернационална изолираност на града.

Европейската комерсиална камара в Хонконг написа внезапно отворено писмо до Кари Лам по-рано този месец, предупреждавайки, че бизнес репутацията на финансовия център е изложена на риск и жителите остават „ неразбираемо докога “ в капан.

Но Лам сподели, че няма проекти за смяна на курса, засилвайки опасенията, че не се вижда неотдавнашен завършек на рестриктивните мерки за пътешестване, заяви Агенция Франс Прес.

„ Сега най-важната отбрана е да се предотврати вносът на случаи, доколкото е допустимо “, сподели Лам пред кореспонденти.

Тя сподели също, че нормализирането на преноса с китайския континент ще бъде приоритет пред световните пътувания, въпреки основният районен противник да се приготвя да живее с ковид и да се отвори за света.

„ Колкото повече се отпускате за идване от чужбина, толкоз по-малко ще имате късмет да отидете на континента “, сподели тя пред кореспонденти.

Лам сподели, че има вяра, че множеството интернационалните компании също поддържат първо да се отворят пътуванията по континентален Китай.

„ Да, интернационалните компании желаят да пътуват, те желаят да пътуват до континента, те желаят да пътуват назад в родните си страни и по целия свят “, сподели тя. " Но най -важното преимущество на Хонконг е това, че е врата към континентален Китай, тъй като това е голям пазар. "
 Китай упрекна Съединени американски щати в неприкрита интервенция в работите на Хонконг Китай упрекна Съединени американски щати в неприкрита интервенция в работите на Хонконг
Китайската страна осъжда уверено признатия във Вашингтон меморандум по отношение на Хонконг и прави оценка това като неприкрита интервенция във вътрешнит...

Нейните мнения ще бъдат добре пристигнали за тези с бизнес в Китай, само че надали ще са разтуха за тези интернационалните компании, които избират Хонконг за районния му достъп, ниските налози, правната система и финансовите услуги.

Китай също не демонстрира огромен вкус към облекчение на личните си строги ограничавания за пътешестване, в това число до Хонконг.

Местните медии в Хонконг тази седмица обявиха, че представители на континентален Китай ще съблюдават рестриктивните мерки най-малко до след Зимните олимпийски игри през 2022 година

Хонконг значително задържа ковид - с помощта на носенето на маски, строгото обществено разграничаване и някои от най-строгите карантинни ограничения в света - само че процентът на имунизациите изостава от Сингапур, макар солидните доставки.

Сингапур има една от най -успешните акции за слагане на ваксини в света с над 80 % от популацията си изцяло имунизирани, в това число 84 % от тези на възраст над 70 години. За разлика от това, единствено 46 % от отговарящите на изискванията поданици на Хонконг са изцяло имунизирани, като единствено 25 % от тези на възраст 70 и повече години са получили по две дози.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР