Главният администратор на Хонконг Кари Лам заяви във вторник, че

...
Главният администратор на Хонконг Кари Лам заяви във вторник, че
Коментари Харесай

Главният администратор на Хонконг не приема присърце американските санкции срещу нея

Главният админ на Хонконг Кари Лам съобщи във вторник, че не се тормози изключително от глобите на Съединени американски щати против нея, само че управляваният от Китай град ще се оплаче на Световната комерсиална организация (СТО) поради новото американско условие за артикули, създадени в специфичния административен регион. Това съобщи Reuters.

Съединени американски щати този месец наложи наказания против Лам и други китайски и хонконгски чиновници, които Вашингтон упреква за ограничение на политическата независимост във финансовия център.

„ Въпреки някои неудобства в персоналните ми каузи, глобите не са нещо, което бих приела драговолно. Ще продължим да вършим това, което е уместно за страната и за Хонконг “, сподели Лам на седмична конференция.

Американските наказания са в отговор на новия натрапен от Пекин закон за националната сигурност на специфичния административен регион. Той е предопределен да забрани това, което Китай назовава дестабилизиране и външна интервенция в Хонконг. Припомняме, че през предходната година градът имаше продължителни продемократични митинги.

Законодателството санкционира с пожизнен затвор всичко, което Китай смята за сецесия, подрив, тероризъм или интервенция на непознати сили. Именно заради това, законът за националната сигурност на Хонконг провокира рецензия от западните страни, които се тормозят, че той ще постави завършек на обещаните свободи при връщането на английската колония към китайското ръководство през 1997-а.

Санкциите замразяват всички американски активи на въпросните чиновници и не разрешават на американци да вършат бизнес с тях.

Лам сподели, че даже да не може сама да пътува до Съединените щати, нейното държавно управление ще продължи да разпространява Хонконг измежду американския бизнес.

Освен това, от 25 септември Вашингтон изисква създадените в някогашната английска колония артикули за експорт към Щатите да бъдат отбелязвани и третирани като китайски.

Лам съобщи, че Хонконг и Китай са обособени членове на СТО и Хонконг ще подаде тъжба против американското решение.

Първоначално държавното управление на специфичния административен регион разгласи глобите като „ безсрамна и презрителна “, както и „ груба и варварска “ интервенция във вътрешните работи на Китай.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР