Главния прокурор Иван Гешев се е настанил в държавна вила

...
Главния прокурор Иван Гешев се е настанил в държавна вила
Коментари Харесай

Гешев сам е поискал да живее в Бояна, а Борисов е освежил вилата с над 330 хиляди лв

Главния прокурор Иван Гешев се е настанил в държавна вила в резиденция " Бояна ", откакто самичък е изискал това, а тогавашният министър председател Бойко Борисов е почел настояването на прокуратурата, оповестява. Във вила 5 в резиденцията, която е посочена като новия дом на Гешев, е бил осъществен ремонт за над 330 хиляди лв. тъкмо преди магистратът да се нанесе,

Главният прокурор живее във вилата от 29 юни предходната година и заплаща наем в размер на 100 лв. дневно. Наемът е избран от основния секретар на Министерския съвет, по предложение на шефа на комплекс " Бояна ".

Ако основният прокурор употребява къщата компактно за 31 дни, той би похарчил за наем не повече от 3100 лв.. Когато предходната година Гешев удостовери, че живее в държавен парцел, той посочи, че заплаща наем на пазарни цени. Проверка на Свободна Европа в профилираните имотни уеб сайтове сочи, че къщи с параметри сходни на Дом 5 в региона на Бояна, се отдават за цени вариращи сред 4000 и 6000 лв.. Т.е. даже основният прокурор да заплаща нощувки за цялостен един месец на страната, то наемът му е на половина от цените на пазара.

Особено любопитна е информацията, че директно преди основният прокурор да се нанесе в " държавна благосъстоятелност " на 29 юни предходната година, във въпросната вила 5 в резиденцията са направени огромни поправки. Общата им стойност е 333 860, което е цената на огромен апартамент в центъра на София.

Ремонтът е почнал на 26 май 2020 година и е завършил на 16 юни – към две седмици преди Гешев да се нанесе в Бояна. Къщата е снабдена и с видеонаблюдение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР