Главния архитект на Кърджали Делин Запартов е задържан за 24

...
Главния архитект на Кърджали Делин Запартов е задържан за 24
Коментари Харесай

Главния архитект на Кърджали е задържан

Главния проектант на Кърджали Делин Запартов е арестуван за 24 часа по отношение на инспекция за длъжностно закононарушение . Това потвърдиха за от Министерство на вътрешните работи.

Проверката е от през днешния ден и е в начален стадий, по тази причина повече информация не може да бъде предоставена. По поредварителна информация става дума за следствие за рушвет.



Припомняме, че проверяващите са претърсили офиса на основния проектант, предаДЕ Българска телеграфна агенция. Повод за дейностите е предварителна инспекция, почнала по данни за желан рушвет.

Твърди се, че от февруари до август Запартов, в съучастничество със Златко Петков, желал от Баяр Делимехмед от Ардино 50 000 евро , с цел да му бъде издадено позволение за градеж на жилищна постройка в Кърджали.

По случая е известена окръжната прокуратура в Кърджали, като в следствие е формирано и следствено дело. За документиране на незаконната активност са приложени и специфични разследващи средства, а през вчерашния ден е разпитан и Баяр Делимехмед. От офиса на Запартов е конфискувана документи , касаеща случая, потвърдиха от Министерство на вътрешните работи.  Задържан за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи е Златко Петков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР