Главните изпълнителни директори, ръководещи най-големите британски компании, вече са изкарали

...
Главните изпълнителни директори, ръководещи най-големите британски компании, вече са изкарали
Коментари Харесай

За 4 дни шефовете на най-големите британски компании изкараха колкото годишен доход на обикновен служител

Главните изпълнителни шефове, ръководещи най-големите английски компании, към този момент са изкарали повече пари за 2022 година, в сравнение с средностатистическия чиновник в страната ще изкара до края на годината, съобщи Блумбърг.

Според данни на основания в Лондон мозъчен концерн Ніgh Рау Сеntrе това се е случило в 9 часа локално време през днешния ден – единствено за четири работни дни от началото на годината.

Докладът, който проучва възнаграждението на някои от най-добре платените платени мениджъри на Острова, в това число основният изпълнителен шеф на AstraZeneca Паскал Сорио и Брайън Касин от Experian, разкрива разликата в обезщетенията, които получават хората на управнически позиции в компании от FTSE 100 и останалите служащи в Обединеното Кралство. Тази година бе първата от десетилетие, в която шефовете трябваше да работят цели четири дни, с цел да доближат приходите на чиновниците за цялата година.

Изчисленията на High Pay Centre както на предходни корпоративни доклади, по този начин и на държавни статистики.

Според оповестено през август прочуване на мозъчния концерн, най-високоплатеният изпълнителен шеф в страната през 2020 година е бил точно Сорио, който е изкарал 15,45 млн. паунда (21 млн. долара) през годината. Като цяло междинното заплащане на шефовете на фирмите от FTSE 100 през 2020 година е намаляло със 17% поради краткотрайните ограничения, въведени против пандемията, в това число орязването на бонусите. Въпреки това те са получили приблизително по 2,7 млн. паунда през 2020 година, което е 86 пъти повече от междинното заплащане в страната от 31 285 паунда.

Данните на множеството компании от водещия английски борсов показател за приключилата през 2021 година финансова година към момента не са регистрирани, само че при тези, за които към този момент има информация, се следи растеж на заплащането на шефовете с 57% спрямо равнищата от 2020 година

От анкета на Ніgh Рау Сеntrе и Survation излиза наяве, че съгласно хората израстването в привилигирована среда и държавните политики са най-големите аргументи за тези разлики в обезщетенията. Повече от половината респонденти споделят, че хората, които печелят повече пари, не работят по крепко и не способстват с освен това за обществото, в сравнение с тези, които изкарват по-малко.

„ Съветите, които дефинират заплащането на изпълнителните шефове, оправдават тези високи суми въз основата на това, че хората на върха работят по-усърдно и имат по-важни отговорности от всички нас. Проучването обаче демонстрира, че тази концепция не се споделя от необятната общност “, показват от High Pay.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР