Главната прокуратура в Истанбул стартира 32 отделни разследвания, свързани с

...
Главната прокуратура в Истанбул стартира 32 отделни разследвания, свързани с
Коментари Харесай

Турската прокуратура стартира разследване за нередности при изборите в Истанбул

Главната прокуратура в Истанбул започва 32 обособени следствия, свързани с тъжби за нередности на локалните избори от 31 март в Малтепе, Аташехир и Кадикьой, съгласно формалния отчет на Анадолската организация, представен от „ Сабах “
Някои от жалбите по отношение на нередности, осъществени по време на преброяването и процесите на въвеждане на данни, бяха подадени от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР).
Прокуратурата изисква съответните изборни комисии да обезпечат данни за броя на гласовете и информация за самоличността на личния състав на изборната комисия при работата с бюлетини.
Над 100 души, в това число ръководители на комисии за гласоподаване, членове и личен състав за въвеждане на данни, бяха призовани от прокуратурата да дадат показания като обвинени.
Най-малко 10 обвинени бяха призовани да дадат показания в следствие за нарушавания и обвинявания, свързани с нарушение на изборния закон.
На локалните избори на 31 март в Истанбул претендентът на Републиканската национална партия (РНП) Екрем Имамоглу получи мандат единствено с разлика от 13 729 гласа.
Това беше последвано от продължителни разисквания и възражения от страна на партии, които желаеха да се преразгледат изборите заради нередности и нарушаване на закона. ПСР внесе изключително несъгласие пред Върховния изборен съвет преди две седмици за анулация и повторни избори в Истанбул.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР