Служители на Ню Джърси разследват смъртоносна полицейска стрелба по психично болен мъж, след като полицията каза, че той се е хвърлил към тях с нож

...
Главната прокуратура на Ню Джърси разследва смъртоносната стрелба по мъж,
Коментари Харесай

Главната прокуратура на Ню Джърси разследва смъртоносната стрелба по мъж, който според семейството и властите е бил психично болен, след като полицията каза, че той се е хвърлил срещу тях с нож.

Андрю Джером Уошингтън беше смъртоносно прострелян от полицаи в Джърси Сити в неделя, каза кметът на Джърси Сити Стив Фулоп по време на пресконференция в понеделник.

Първоначалното обаждане до екипите за спешна помощ е изпратено до персонала на спешната медицинска помощ, каза кметът, който след това е поискал помощ от полицейското управление.

„Обаждането дойде до полицейското управление от медицинския център в Джърси Сити, който вече беше на място, и те сметнаха, че не е безопасно да влизат или да общуват директно с г-н Вашингтон по това време“, каза Фулоп.

Полицията разговаряше с Вашингтон през вратата, преди да влязат, и той казваше неща, които бяха „много хаотични“, каза кметът.

Според кмета полицията е разговаряла с него, докато е бил извън жилището му близо час, след което е отворила вратата на апартамента му.

„Те влязоха и бяха обвинени от г-н Вашингтон с нож в ръка и използваха сила, използвайки огнестрелно оръжие и електрошок“, каза Фулоп.

Ножът, който Вашингтон държеше, изглеждаше 6- до 8-инчов кухненски нож, според Джеймс Шей, директор на обществената безопасност на Джърси Сити.

Семейството на Вашингтон публично постави под съмнение реакцията на полицията.

„Защо нахлуха там, сякаш е престъпник, сякаш заплашва някого? Той беше на собственото си място“, каза лелята на Вашингтон, Лиза Мендес, пред WCBS, филиал на CNN. „Той е биполярно, има психическо състояние... Обадихме се в кризисния център, защото забелязахме, че не приема лекарствата си, не се държи нормално.“

„Парамедиците дойдоха. Вместо да се обадят в кризисния център, те повикали спецназа. Ние казахме: „Защо? Моля, не го наранявайте“, а ние знаем, че това е психическо състояние, той има психическа криза“, каза Мендес пред CBS.

Шей описа Вашингтон като „психично болен“.

The Grier Семейството чрез адвокатската кантора на Бен Кръмп предостави на CNN допълнителни снимки на Бриана Гриър, 28, която почина поради фатално нараняване, докато беше задържана от полицията. class= Семейство Гриър чрез адвокатската кантора на Бен Кръмп предостави на CNN допълнителни снимки на 28-годишната Бриана Гриър, която почина поради фатално нараняване по време на полицейски арест. любезното съдействие на Grier Family/The Ben Crump Law Firm

"Г-н. Вашингтон е болен“, каза Шей. „Той не носи отговорност за действията си. Той не е лош - той е болен. Той е болен. Той е психично болен. Но това не го прави по-малко опасен и това е проблемът с тези работни места за нас.

Шей описа и предишен инцидент, при който полицията използва сила срещу Вашингтон.

През 2011 г. Вашингтон стана жертва на стрелба и „трябваше да бъде използвана сила срещу него“, каза Ший. По време на този инцидент мобилният кризисен екип на града също първоначално отговори на обаждането, но „извика полицейския участък на мястото, защото не можаха да взаимодействат безопасно с него“, каза Шей.

Офисът на AG на Ню Джърси има кадри от камерата на тялото на инцидента от неделя, каза кметът и призова AG да „ускори прегледа си и да пусне кадрите възможно най-бързо“.

„Мисля, че когато погледнете инцидента и обстоятелствата, ще ви бъде трудно да кажете, че медицинският център и полицейското управление в Джърси можеха да действат по различен начин в тази ситуация“, каза кметът.

Разследването продължава, според офиса на AG, който каза, че към момента няма налична друга информация.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР