Главната причина за покачване на телесната температура може да е

...
Главната причина за покачване на телесната температура може да е
Коментари Харесай

Ето как бързо да свалим температурата с натурални методи

Главната причина за повишаване на телесната температура може да е слаб имунитет, сезонен вирус или инфекциозно заболяване. Температурата, по-ниска от 38 градуса, не би трябвало да бъде "парирана " с хапчета. С това може единствено да попречите на тялото да се бори интензивно с вируса, попаднал в него.
Ако температурата е породена от мраз и простуда, а не от по-сложни проблеми, може да се третира с някои национални средства и вкъщи.

Студени бани за сваляне на температура
28 градуса на водата е добре - по-ниската се употребява единствено при рискови случаи и САМО за възрастни. Можете да сложите във водата малко оцет. Достатъчно е 100 мл на 2 литра вода. Тялото се потапя за 3-5 минути, по-късно почива половин час. Процедурата се повтаря два пъти след сваляне на температурата под 37 градуса. Преустановява се и се прави още веднъж единствено при потребност.

Жълтък с мед за събаряне на температура
Разбива се 1 яйчен жълтък с 1 с.л. мед и сместа се намазва върху гърдите по продължение на гръдната кост, по самите ребра, само че не и върху сърцето. След това се постановат вестници или хартиено фолио за печене, като се внимава листа да не нареже болния. Прекарват се по този начин няколко часа. Можете вместо хартия да облечете памучна тениска. Важното е да покрива намазката.

Белтък с оцет и сода за събаряне на висока температура при децата
Разбийте в купичка белтък и прибавете към него 3 с.л. оцет и 1 щипка сода. Бъркайте до относително хомогенизиране, а по-късно намажете сгъвките на ръцете и краката, челото и китките. Някои даже поучават да се маже и при свивките на бузките на дупето, където граничат с краката. После оставете да подейства и отчетете резултата най-малко след 2 часа. През това време можете да изтривате остарялото количество с намокрена в студена вода марля и да нанасяте ново.
Най-важното при температура е да се одобряват доста течности, изключително вода. Много подобаващи са чайовете от липа, брезова кора, трицветна теменуга и малинови листа, както и малинов сироп, те смъкват температурата като провокират изпотяване. Залейте една супена лъжица от изброените билки с чаша гореща вода и оставете десетина минути да се запари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР