Главната причина, поради която не можем да го подкрепим Законопроекта

...
Главната причина, поради която не можем да го подкрепим Законопроекта
Коментари Харесай

Димо Дренчев от „Възраждане“: С новия закон на БНБ упавляващите искат да унищожат лева

„ Главната причина, заради която не можем да го подкрепим Законопроекта за Българска народна банка е член 26-ти, който гласи следното: „ Валутата на Република България е еврото, паричната единица е 1 евро, а 1 евро се разделя на 100 цента. " Но нашата твърда политическа позиция е, че една суверенна страна би трябвало да има лична суверенна валута. ", сподели националният представител Димо Дренчев от трибуната на Народното събрание (НС).

Той обърна внимание и на член 41 и член 48, където се разказва в какво може да се държи запаса на Централната банка и в какво може да влага държавната банка.

„ Там на всички места се прибавя, че активите могат да бъдат оценени от минимум две от интернационално приетите кредитни организации с една от трите най-високи степени, като разликата с до момента настоящия закон е, че тогава се даваше опция да се влага единствено в активи от първата и от втората най-високи степени - ААА и АА+. Изглежда, че разликата не е кой знае каква, само че доколкото приказваме за запас, който ще се освободи след свалянето на валутния ръб от порядъка на към 70 милиарда лв., смятам че в дълготраен проект има риск за вложение на тези милиарди в некачествени активи и тъкмо за това са измененията, които са импортирани от нашата група за опазване на настоящия режим, които потвърдено подсигуряват, (въпреки вероятно по-ниската рентабилност, която ще носи запаса на БНБ), че ще имаме дълготрайно и даже при положение на рецесия, една по-голяма сигурност за парите на страната и за това моля сътрудниците да ги поддържат най-малко тези за член 48. ", добави още Димо Дренчев.

Предложенията на " Възраждане " бяха отхвърлени при гласуването на Закона за Българска народна банка от сглобката ГЕРБ - Движение за права и свободи - ПП-ДБ. които пробват да унищожат българския лев и с това националния ни суверенитет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР