Главната линия на метрото в пристанищния град Солун в Северна

...
Главната линия на метрото в пристанищния град Солун в Северна
Коментари Харесай

Метрото в Солун тръгва на 30 ноември

Главната линия на метрото в пристанищния град Солун в Северна Гърция ще влезе в комерсиална употреба от 30 ноември, предоставяйки нова опция за превоз на жителите и гостите по централната ос на града, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

9,6-километровата линия има 13 станции, в това число спирките " Венизелос " и " Света София ". Очакваният дневен брой пасажери е почти 254 000 души, като в началото влаковете ще се движат на всеки 2,5 минути.

Влаковете ще се движат без машинисти, само че на борда им ще има чиновник.

Мерките за сигурност включват преградни порти на пероните за попречване на достъпа до релсите, камери с висока резолюция за наблюдаване в действително време и системи за спешно прекъсване.

Последните строителни и възстановителни работи не престават, като преди откриването се организират ежедневни пробни курсове. Очаква се метрото да понижи доста тапите по улиците, като се планува понижаване на броя на колите по пътищата с 57 000 на ден след разширението му до предградието Каламария в края на 2025 година, отбелязва изданието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР