Главната инспекция по труда се е самосезирала по публикации за

...
Главната инспекция по труда се е самосезирала по публикации за
Коментари Харесай

Инспекцията по труда влезе в BiT

Главната ревизия по труда се е самосезирала по изявления за забавените заплати на публицистите в BiT и е влезнала в малкия екран. Вчера трябваше да има среща на управлението с публицистите, само че тя се е провалила с обяснението, че новият шеф Мирослав Янев се почувствал зле и е в болница.
Днес е била планувана нова такава. Янев се появил малко откакто инспекторите на ГИТ влезнали в постройката. Те поискали от публицистите да заявяват, че не са получили заплатите си.

Янев поел ангажимент всички хонорари да бъдат изплатени в четвъртък.

Инспекторите на ГИТ са си тръгнали. Срещата с екипа продължава. В нея вземат участие Янев, както и един от шефовете - Веселин Иванов.

Инспекцията с изключение на за неизплатени хонорари ще се ревизира и дали все още на прехвърлянето на сдружението притежателите са имали отговорности към работещите в малкия екран, оповестяват от инспекцията по труда.

Това зависи от обстоятелството дали възнагражденията за януари са били дължими тогава. Ако се откри, че сдружението е трансферирано в нарушаване на закона - въз основата на подадена от някогашните притежатели декларация с погрешно наличие за липса на отговорности, ГИТ ще се възползва от пълномощията си да осведоми прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР