Главната дирекция „Национална полиция“ ще обжалва решението на Софийския районен

...
Главната дирекция „Национална полиция“ ще обжалва решението на Софийския районен
Коментари Харесай

МВР ще обжалва съдебното решение, което отмени ареста на Бойко Борисов

Главната дирекция „ Национална полиция “ ще апелира решението на Софийския областен съд, който анулира заповедта за задържането на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, като незаконосъобразна, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Според съда заповедта за задържане на Борисов не се базира на задачата на закона, тъй като обективно е невероятно заповед, страдаща от липса на наложителни реквизити и издадена за задържането на разположение, за което няма годни данни за осъществено от него закононарушение, да реализира задачата на закона. Също по този начин СРС постанови ГДНП да възвърне на някогашния министър председател разноските в размер на 310 лева

Вечерта на 17 март Бойко Борисов, Владислав Горанов и медийният консултант на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха арестувани в ареста, а на идващия ден бяха освободени, без да им бъде повдигнато обвиняване. Те бяха отведени от полицията във връзка на формирано произвеждане за изнудване, обвързвано с предприемача Васил Божков.

Тримата апелират пред съда заповедите си за задържане.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР