Главна мишена на участниците във финалния и най-гледан телевизионен дебат

...
Главна мишена на участниците във финалния и най-гледан телевизионен дебат
Коментари Харесай

Последен телевизионен дебат в Бразилия без участието на фаворита Жаир Болсонаро

Главна цел на участниците във финалния и най-гледан ефирен спор в Бразилия преди президентските избори в неделя бе отсъстващият любимец - крайнодесният претендент Жаир Болсонаро, оповестява Асошиейтед прес.

Болсонаро пропусна дебата по телевизия Глобо в четвъртък вечерта, като се базира на рекомендация на лекарите, откакто бе намушкан с нож на предизборна демонстрация на 6 септември и бе изписан от болница едвам в събота. Вместо това той даде изявление за телевизия Рекорд. Кандидатът, който се подрежда на второ място съгласно анкетите - Фернандо Адад, подлага на критика представянето на Болсонаро като народен представител.

Сиро Гомес, който анкетите слагат на трето място, съобщи, че избирането на крайнодесния претендент ще бъде като танц наоколо до бездна. Левият претендент Гилерме Булос сподели, че се опасява от нова военна тирания, в случай че бъде определен Жаир Болсонаро. Последните изследвания на публичното мнение демонстрират електорална поддръжка от 35 % за Болсонаро.

Най-близкият до него претендент - Фернандо Адад, получава 22 на 100. Ако нито един от претендентите не завоюва болшинство от над 50 % на първия тур в неделя, на 28 октомври ще се състои балотаж, оповестява Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР