Главна дирекция Гранична полиция“ разби организирана престъпна група за трафик

...
Главна дирекция Гранична полиция“ разби организирана престъпна група за трафик
Коментари Харесай

МВР разби група за трафик на хора чрез фиктивни бракове

Главна дирекция „ Гранична полиция “ разруши проведена незаконна група за трафик на хора посредством фиктивни бракове. За 72 часа са арестувани четирима души, на които са повдигнати обвинявания.

Задържаните са две дами и един мъж с българско поданство, както и един индиец. Извършени са претърсвания на адреси в столицата, откъдето са конфискувани материални доказателства.

Работата по случая почнала в отдел „ Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница “ в ГДГП през 2017 година и досега информацията за проведената незаконна група за трафик на хора продължава да се придобива, уголемява и документира.

По първични данни четиримата участници в групата набирали дами на територията на София, с които мъже от Индия и Пакистан да сключат фиктивни бракове. Жените били примамвани с обещания за финансова полза. Целта на пакистанците и индийците е била незаконна миграция посредством законови разрешителни режими въз основа на подписани бракове с гражданки от Европейския съюз. Сключването на браковете се е правило на територията на България, в страни от Западна Европа и в Република Кипър. Впоследствие непознатите жители се записали на адреси в съответните страни и кандидатствали за дълготрайно престояване на територията на страни от Западна Европа, възползвайки се от подписаните фиктивни бракове с българските гражданки. Жените, въвлечени в противозаконната активност, били принуждавани да спомагат на индийците и пакистанците пред съответните миграционни управляващи в разнообразни страни – Австрия, Белгия, Дания и др.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР