Главна дирекция Гранична полиция“ извършва проверки за невръчени електронни фишове

...
Главна дирекция Гранична полиция“ извършва проверки за невръчени електронни фишове
Коментари Харесай

„Гранична полиция“ проверява за невръчени електронни фишове

Главна дирекция „ Гранична полиция “ прави инспекции за невръчени електронни фишове на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), оповестиха от пресцентъра на дирекцията. От началото на годината броят на невръчените фишове за скорост е 49% от издадените, показват от „ Гранична полиция “. 

Проверките се правят на влизащи и напускащи страната български жители на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на интернационалните шосейни пътища. „ Гранична полиция “ не задържа документи на жители за неплатени санкции от пътни нарушавания. Освен да правят инспекция за невръчени електронни фишове, длъжностни лица на граничния пункт могат да връчват електронни фишове и да правят инспекция за наложени санкции, които не са заплатени в период. Има опция неизрядният водач да заплати санкцията си на място в зоната на граничния пункт, само че това е единствено по избор на лидера.

Когато придвижването на транспортни средства през избран граничен пункт е с подобен интензитет, че времето за изчакване стане прекомерно дълго, тази активност може да се прекрати.  

По данни на отдел „ Пътна полиция “ в Главна дирекция „ Национална полиция “ от началото на 2023 година до 2 декември броят на издадените електронни фишове за превишена скорост е 1 439 062. От тях са връчени 51%. Невръчени са 711 724.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР