Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ свали от интерактивната карта на

...
Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ свали от интерактивната карта на
Коментари Харесай

Зоната над спортен комплекс ,,Диана“ вече е свободна за полети с дрон

Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ смъкна от интерактивната карта на зоните, неразрешени за полети от безпилотни средства, придобилата популярност зона Н007. Тя обгръща региона към Национален състезателен комплекс „ Диана “, в който се намира ресторант 101, както и плувни басейни и тенис кортове.

Забраната е била наложена най-малко от 2019 година

Вчера министър Николай Събев изпрати до НСО писмо, с което показва противоречие с настояването за удължение на периода на деяние на възбраната, поискано от Националната работа за защита.

В писмото апропо се споделя: " Считам, че възбраната за полети на БЛС от земната повърхнина до височина 150 метра върху посочената от Вас зона за сигурност с писмо Ваш рег. № 570/31.03.2022 година, обозначена като Н007, основана на съображение чл.29, ал.1 и ал.2 от ЗНСО по отношение на чл.15, т.1 от Регламент за осъществяване (ЕС) 2019/947 на Комисията от 24 май 2019 година по отношение на разпоредбите и процедурите на употреба на БЛС, следва да бъде снета и да не бъде обозначена като зона, в която е наложена възбрана за полети на БЛС с параметрите, декларирани във Вашето искане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР