Главна дирекция Гражданска регистрация и административно обслужване към МРРБ е

...
Главна дирекция Гражданска регистрация и административно обслужване към МРРБ е
Коментари Харесай

Регионалният министър сезира премиера за подозрителни регистрации по настоящ адрес за гласуване

Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " към Министерство на регионалното развитие е установила, че в общо 343 обитаеми места, в които се избира кмет на кметство, има необикновен растеж на регистрациите по сегашен адрес и надлежно подадени заявки за гласоподаване по сегашен адрес.

При подобен висок % на спомагателни лица в гласоподавателите описи, това би трансформирало съществено изборните резултати в тези обитаеми места, и при положение, че регистрациите им са незаконосъобразни, би било мотив за тяхното обжалване, написа още в известието на Министерство на регионалното развитие. От там показват, че измежду рисковите обитаеми места е село Сигмен, Карнобат, където при население от 245 поданици с право на глас, новорегистрираните по сегашен адрес са 147, а настояванията за гласоподаване по сегашен адрес - 156. В димитровградското село Бодрово при население от 281 пълнолетни поданици, новорегистрираните по сегашен адрес са 112 и настояванията за гласоподаване по сегашен адрес - 132. В село Чирен, Враца, с население 1055 поданици с изборни права, новорегистрираните по сегашен адрес са 319, а постъпилите претенции за гласоподаване по сегашен адрес - 560. В село Неофит Рилски, Ветрино, с население 1235 с право на глас новорегистрираните по сегашен адрес са 285, а подалите претенции за гласоподаване по сегашен адрес - 482.

Министерство на регионалното развитие, в границите на пълномощията си, се грижи за законосъобразно протичане на изборния развой и за обезпечаване на почтени избори, споделят от ведомството.

В писмото си до акад. Денков районният министър Цеков осведоми, че няма пълномощия по Закона за гражданската регистрация да извърши инспекция по събитията - такава може да предизвикват регионалните шефове по подаден сигнал, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР