Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност (ГД ЕФК) публикува на

...
Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност (ГД ЕФК) публикува на
Коментари Харесай

Ето кои са първите фирми в България, които печелят финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост


Главна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " (ГД ЕФК) разгласява на уеб страницата на Министерството на нововъведенията и растежа () първите в България компании, които печелят финансиране по Плана за възобновяване и резистентност.

От включените за оценка 2423 оферти за осъществяване на вложения (по процедурата № BG-RRP-3.004 " Технологична рационализация " ) 953 плана ще бъдат финансирани с близо 260 млн. лева

По процедурата се аплайваше сред 22.07.2022 година и 21.09.22 година, а към вторият стадий на оценката минаха към 2000 компании, напомнят от Министерството на нововъведенията и растежа.

И още: Мярката беше ориентирана към четири от икономическите браншове на страната – Преработваща промишленост; Доставяне на води, Канализационни услуги, ръководство на боклуци и възстановяване; Създаване и разпространяване на информация и креативен артикули, Далекосъобщения и Професионални действия и научни проучвания. Това са най-вече индустриалните компании – за медикаменти, медицински произведения и уреди, компютри или оптични материали, храни, питиета, дрехи и други Допустими бяха още предприятия, които се занимават със събиране на боклуци или с преработване на материали, кино и телевизионни студиа, радиостанции, малките екрани и осведомителни организации, както и компании с архитектурна, инженерна или научноизследователска и развойна активност.

За микропредприятия общата безплатна сума може да бъде до 180 хиляди лева, за дребни предприятия е до 350 хиляди лева, а за междинни – до 700 хиляди лева

Във връзка с привършване на работата на комисията по оценка на плановете Главната дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " в качеството си на Структура за наблюдаване и докладване по Програма за икономическа промяна, Компонент 3 " Интелигентна промишленост " от Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България, разгласява:

- Списъци на препоръчаните за финансиране оферти за осъществяване на вложения, подредени по реда на тяхното класиране и размера на средствата от Механизма, които да бъдат предоставени за всяко от тях;

- Списъци с аварийни оферти за осъществяване на вложения, които сполучливо са минали оценяването, само че за които не доближава финансиране, подредени по реда на тяхното класиране;

- Списък на препоръчаните за отменяне оферти за осъществяване на вложения след стадий " Техническа и финансова оценка “, във връзка с които не е прекъснато производството по даване на средства от Механизма.

Одобрените претенденти ще бъдат поканени да показват доказателства, че дават отговор на условията за краен адресат на средства от Механизма за възобновяване и резистентност, в това число на условията посочени в Условията за кандидатстване по процедурата.

На претендентите, включени в листата на препоръчаните за отменяне оферти за осъществяване на вложения, във връзка с които не е прекъснато производството по даване на средства от Механизма, ще бъдат издадени стимулирани решения, с които се отхвърля даването на средства от Механизма и в които ще са посочени съответните учредения за отменяне.

Повече информация:

По втората процедура от ПВУ за " ИКТ решения и киберсигурност " по линия на Министерството на нововъведенията и растежа кандидатстването завърши на 19 декември. Бяха подадени близо 7 700 подадени планови оферти за над 146 млн. лева Печелившите компании Главната дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " ще разгласи на уеб страницата на Министерството на нововъведенията и растежа до края на януари 2023 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР