Главен комисар Христо Терзийски бе категоричен, че по случая в

...
Главен комисар Христо Терзийски бе категоричен, че по случая в
Коментари Харесай

МВР-шеф с упрек към медиите за шесторното убийство

Главен комисар Христо Терзийски бе безапелационен, че по случая в Нови Искър до този миг полицията е открила цялостната поредност на осъществяването на закононарушението и дотук са осъществени нужните дейности.

Назначена е балистична експертиза на гилзите от мястото, където през вчерашния ден бе открито тялото на търсения Росен Ангелов. Според данните досега, като външни признаци, те са идентични на гилзите, открити на мястото на престъплението в Нови Искър.

Главен комисар Терзийски заяви, че адреси на Росен Ангелов са установявани няколко пъти, главно на територията на ОДМВР-Добрич, на Второ РПУ-СДВР, както и на Своге, за които е получена оперативна информация, че той е обитавал. Правени са инспекции директно след оповестяването му за търсене.

Шефът на "Национална полиция " разясни, че се събират и данни, съгласно които хора от обкръжението на Ангелов, които са знаели, че той е търсен като предстоящ пандизчия, не са подали информация, че контактуват с наказан чове к с влезнала в действие присъда.

"От момента на шесторното ликвидиране до намирането на тялото, получавахме сигнали от инцидентни жители, забелязали мъж, който очевидно дава отговор на описанието и фотосите му, само че нито един човек от блока в ж.к. “Дружба “, където е живял много дълго време, нито от сервиза, където е работил също дълго време, нито от питейни заведения, където е ходел, който да заяви, че познава търсения ", възмути се Христо Терзийски.

По думите му, полицията разчита на свидетелски показания и за хора, които отдавна са оповестени за търсене с влезнали в действие присъди.

"Това е мотив да се замислим, че с цел да свършим работа, би трябвало обществото да спомага, а полицията ревизира всеки един сигнал – меродавен или подправен ", сподели още Терзийски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР