Главен експерт от фонд Земеделие, хванат с подкуп миналия септември,

...
Главен експерт от фонд Земеделие, хванат с подкуп миналия септември,
Коментари Харесай

Напънала се "планината" Кьовеши и...измъдрила дело за 5000 лева подкуп

Главен специалист от фонд " Земеделие ", заловен с рушвет предишния септември, е първият обвиняем по дело на Европейската прокуратурата в България. Днес в Специализирания углавен съд се е провело първото съвещание, оповестиха от екипа на Лаура Кьовеши.

36-годишният мъж беше арестуван на бензиностанция с 5000 лв. в белязани банкноти при взаимна интервенция на пловдивската прокуратура и Министерство на вътрешните работи. Според държавното обвиняване той е изнудвал аграрни производител от пловдивското село Строево, кандидатстващ по девет схеми за подкрепяне от Държавен фонд " Земеделие ".

Земеделецът трябвало да получи дотации по програмата през декември 2020 година, само че откакто не пристигнали при започване на 2021 -ва потърсил помощ и негов другар му дал името и телефона на служителя от Фонд " Земеделие ". Двамата се срещнали и специалистът обяснил, че знае за какво закъсняват заплащанията и че в случай че желае да си получи по-бързо дотациите, би трябвало да му заплати 5000 лв..

Изискването било да заплати по толкоз за всяка от 9-те схеми, по които имал да получава дотации. След като мъжът с букви Т.Д. получил първите суми, земеделецът получил съвсем 600 000 лв. по няколко схеми и ограничения от програмата. Когато специалистът още веднъж изискал 5000 лв., земеделският производител подал сигнал и по този начин се стигнало до ареста. Присъдата по делото се чака в идващите месеци, написа в известието на Европейската прокуратура.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР