Главболгарстрой не е извършвал през 2018 г. строителни или подготвителни

...
Главболгарстрой не е извършвал през 2018 г. строителни или подготвителни
Коментари Харесай

АПИ и Главболгарстрой отрекоха да извършват дейности по трасето на лот 3.2 от АМ Струма

Главболгарстрой не е правил през 2018 година строителни или подготвителни работи по автомагистрала „ Струма “ в новия сектор източно от Кресненското дефиле. Това се показва в позиция на сдружението по отношение на репортаж, излъчен в утринния блок на bTV тази заран, свързващ името на Главболгарстрой с осъществяването на действия по строителството на автомагистрала „ Струма “ в новия сектор източно от Кресненското дефиле, осведоми организация " Фокус ".
" Главболгарстрой не е правил през 2018 година каквито и да е строителни или подготвителни работи, включително не сме правили действия по създаване на краткотрайни пътища или сондажи, във въпросния сектор. Важно е да се подчертае, че Главболгарстрой не разполага със сондажна техника и не е възлагало осъществяване на подготвителни или сондажни действия на други лица в обсега на бъдещото магистрално трасе във въпросния сектор ", се показва още в позицията на компанията.
" За по-голяма изясненост, бихме желали да обърнем внимание, че, според Заданието за разработване на механически план за обект: Автомагистрала „ Струма “ лот 3.2.1. и лот 3.2.2. (съставляващо Приложение №3 към Документацията за възлагане на социална поръчка за избор на Изпълнител, която е обществено налична на интернет уеб страницата на възложителя АПИ), определеният реализатор на публичната поръчка следва да създаде механически план въз основа на класирания преди всичко (с Решение № 36/15.05.2017г. на АПИ) уголемен абстрактен план с парцеларен проект за Автомагистрала „ Струма “ Лот 3.2, сектор Крупник – Кресна, съобразявайки предвижданията на Подробен устройствен план – Политическа партия (Подробен организационен проект – Парцеларен план), направен въз основа на възлагателно писмо на АПИ изх. № ВЗП-2/18.04.2018г. В тази връзка, за цялостното изясняване на събитията и времето, когато са осъществявани предпроектни изследвания по трасето, следва да се търси създателя на разширения абстрактен план - „ Пътпроект – 2000 “ ООД ", оповестяват от Главболгарстрой.
Компанията декларира, че не е изпълнявала каквито и да е строителни или подготвителни действия, касаещи бъдещото планиране и строителство на Автомагистрала „ Струма “ лот 3.2.
По-късно от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) оповестиха, че не са възлагали осъществяването на никакви действия по трасето на лот 3.2 от Автомагистрала „ Струма “ - сред Крупник и Кресна, свързани с осъществяването на сондажи, прокарването на краткотрайни пътища или на каквото и да било друго. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “.
" Агенцията е изрично срещу свързването ѝ с действия, които не са възлагани и изпълнявани от нея. Още повече, че посредством тях се вършат внушения, че стартираните през предходната година две тръжни процедури за двата сектора на лот 3.2 за избор на реализатори са опорочени. Към момента няма определени реализатори и подписани контракти, въз основа на които да бъдат осъществявани строителни действия по бъдещото трасе на автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле ", показват от АПИ.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР