Главата на Римокатолическата църква папа Франциск отпътува от Кипър и

...
Главата на Римокатолическата църква папа Франциск отпътува от Кипър и
Коментари Харесай

Папа Франциск пристигна в Гърция

Главата на Римокатолическата черква папа Франциск отпътува от Кипър и кацна в Атина - втората спирка от петдневното му посещаване в Източното Средиземноморие, съобщи ДПА.

В гръцката столица Атина папата ще има среща с архиепископа на Атина и цяла Гърция Йеронимос Втори, с политици, църковни представители и представители на гражданското общество.

Папската делегация излетя от Кипър, където папата произнесе забележителна тирада за последствията от мигрантската рецесия. Бежанците се чака да бъдат централна тематика и по време на визитата на папата в Гърция.

Над 3500 служители на реда ще наблюдават за сигурността в Атина по време на визитата на папа Франциск. Полицията също по този начин забрани митингите и други всеобщи събирания на хора в редица региони на Атина. За през днешния ден в центъра на Атина бяха планувани два митинга " против насилствената имунизация ".

Планира се в събота папа Франциск да се срещне с президента на Гърция Катерина Сакеларопулу, с премиера Кириакос Мицотакис, както и с Атинския архиепископ.

В неделя папата ще замине за о-в Лесбос, където ще посети център за банкет на бежанци и мигранти. Пресслужбата на гръцкия президент заяви, че Сакеларопулу и гръцкият министър на миграцията Нотис Митаракис ще съпровождат папа Франциск по време на визитата му на о-в Лесбос. Вечерта папата ще се върне в Атина.

В понеделник той ще се срещне с ръководителя на гръцкия парламент Константинос Тасулас, а по-късно ще посети учебно заведение в Атина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР