Гласуването за Има такъв народ е гласуване срещу ГЕРБ и

...
Гласуването за Има такъв народ е гласуване срещу ГЕРБ и
Коментари Харесай

Възможно ли е Слави Трифонов да направи правителство? Отговорите от Цветозар Томов

Гласуването за " ИТН " е гласоподаване против ГЕРБ и ръководещите.
Това съобщи в предаването някогашният представител на Централната изборна комисия (ЦИК), социологът Цветозар Томов. Той разяснява резултатите от у нас и уточни, че изпреварването на Българска социалистическа партия от страна на партията на Слави Трифонов е било относително изненадващо за множеството наблюдаващи на вота.
По отношение на опциите за образуване на държавно управление, Цветозар Томов разви две хипотези: " Или няма да има въобще подобен, или мандатоносителят ще бъде " ИТН ". Трети вид няма съгласно мен ", сподели Томов и посочи, че в случай че групировката на Слави осъществя мандата, ще се върви към държавно управление на малцинството, и то във вид, в който няма да доближават много гласове. " От " ИТН " ясно се сподели, че те биха могли да договарят за кабинет единствено с " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън ". Въпросът е дали тези, които бяха в Народното събрание, биха приели да гласоподават доверие на такова държавно управление. Това не знаем. От друга страна, в случай че в действителност втората парламентарна мощ показа подобен план за държавно управление, в случай че то бъде бламирирано от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ, те значително ще носят и отговорността за това, че Народното събрание няма да излъчи държавно управление ", разяснява изборният специалист.

Цветозар Томов сподели, че е вероятен и другият вид, при който не се излъчва държавно управление и се върви към предварителни избори. По думите на социолога евентуално през юли България може да се окаже в обстановка на нов избор.
Томов е безапелационен, че ролята на премиера Бойко Борисов на обединител в една такава конюнктура наподобява изцяло невъзможна. " Господин Борисов не може да извърши такава роля, тъй като значително изборите бяха референдум " за " и " срещу " неговото ръководство. ГЕРБ завоюва изборите, само че този референдум бе изрично изгубен от ГЕРБ ", уверен е Цветозар Томов.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР