Гласуването с машини е много вероятно да доведе до скандал

...
Гласуването с машини е много вероятно да доведе до скандал
Коментари Харесай

Елица Николова очаква резултатът от изборите да бъде оспорен в съда

Гласуването с машини е доста евентуално да докара до скандал и даже да се стигне до оборване на резултатите в съда. Това чака журналистът и някогашен основен редактор на сп. " Мениджър " Елица Николва, която гостува дружно с сътрудника си Даниел Ненчев в изборното студио на Dir.bg.

По отношение на по-ниската изборна интензивност от вота през април, съгласно нея би трябвало да се регистрира фактът, че сега има доста хора, заети в българския туризъм, " които не могат да гласоподават, само че не поради мързел или тъй като са се отказали от това, а тъй като просто са на работа ". Николова не има вяра, че интензивността се дефинира от това, че някои хора са предпочели да отидат на отмора пред това да гласоподават. И даде с образец с майка си, която се е прибрала от Германия особено, с цел да даде своя избор. И въпреки всичко е очаквала в този момент повече хора да гласоподават.

За какво гласоподават хората? Според Николова една от аргументите част от гласоподавателите да отидат до урните е боязън, имайки поради корпоративния избор.

" Нямаше мощни лидерски послания, само че те не са и толкоз значими. Вярвам в дребните самоогранизираши се тимове, които застават зад самостоятелни депутати. Хората да се припознаят в задачи като построяването на детската болница, политики против домашното принуждение и други такива хрумвания, в които тази година Николова намира, че е имало9 доста мощни послания.

На въпрос не е ли време към този момент да приказваме повече за концепцията за онлайн гласоподаване, тя сподели: " Говорим си за цифрова стопанска система, само че сме доста изостанали във връзка с цифровото тъждество. Има доста хора, които нямат достъп до интернет, никой не ги е научил по какъв начин се работи. Именно тези хора би трябвало да бъдат подготвени, преди да стигнем до концепцията за цифровизация ".

Визитка:

Елица Николова е част от медийната промишленост близо 20 години, познава както печатния, по този начин и онлайн пазара, а през последните години се концентрира върху тематики, свързани с бизнес, предприемачество, нови технологии, роботи, изкуствен интелект, зелени нововъведения. Като основен редактор на една от водещите бизнес медии у нас през миналите две години, следи от близко развиването на огромни, дребни и започващи компании, а също и културата им и обществено виновните им политики, които имат капацитет да основат нов модел на икономическа среда и пазар на труда у нас.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР