Гласуването по пощата у нас ще е абсурдно - нито

...
Гласуването по пощата у нас ще е абсурдно - нито
Коментари Харесай

Политолог: Гласуването по пощата ще е абсурдно - нито има доверие в пощите, нито е правено някога

Гласуването по пощата у нас ще е неуместно - нито има доверие в пощите, нито в миналото това е правено. Няма време и да се провежда. Огромни подозрения имам и към машинното гласоподаване, макар че за него се приказва от по-отдавна. То ще бъде въведено – ще може да се серитифицират машините, само че не виждам време да се убедят жителите, че и този развой на гласоподаване е действителен и транспарантен и благонадежден. Хората не са привикнали с подобен вид гласоподаване.
Това съобщи пред Българското национално радио политологът Христо Панчугов.

Той бе безапелационен - отговорността за провеждането на идните парламентарни избори и подготовката на държавната администрация в изискванията на пандемия би трябвало да легне върху плещите на Централната изборна комисия.

Панчугов обаче бе безапелационен - политическите партии не са съумели да надскочат тяснопартийните си ползи, а същото се отнася и за президента, и за държавното управление, които за следващ път са влезнали в битка кой ще извлече дивиденти.

“Най-важните съвещания бяха на президента със Националния действен щаб и министъра на опазването на здравето, само че тази среща на мен не ми даде отговор по какъв начин ще се подсигурява на жителите безвредно осъществяване на изборите”, уточни политологът.

По думите на Панчугов здравните управляващи би трябвало въпреки всичко да имат няколко хипотези за провеждането на изборите съгласно епидемиологичната конюнктура.

Освен всичко политологът бе безапелационен - узаконяването на изборните резултати би трябвало да бъде обществено.

“За да има доверие в честността на вота в обстановка на изключителна конюнктура, обстановка, в която всички партии се съмняват в честността на вота, няма нищо по-важно от това българските жители да запазят доверието си, че резултатите ще отразяват техния вот”, уточни Панчугов.

Той дефинира въвеждането на мобилните урни като “най-логичното и разумно”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР