Гласуването на забраната на продажбите на нови автомобили с вътрешно

...
Гласуването на забраната на продажбите на нови автомобили с вътрешно
Коментари Харесай

Гласуването на забраната за продажба на нови коли с вътрешно горене в ЕС след 2035 г. беше отложено

Гласуването на възбраната на продажбите на нови коли с вътрешно горене в Европейски Съюз след 2035 година се отсрочва, заяви представител на Шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция. Страните членки на Европейски Съюз ще прегледат въпроса в близко бъдеще, уточни той.

Гласуването, планувано за вторник, беше считано за условност, защото страните членки и Европейският парламент реализираха консенсус по въпроса през октомври предходната година.

Ситуацията в този момент обаче наподобява друга, откакто немският министър на превоза Фолкер Висинг от близката до бизнеса Свободна демократическа партия (FDP) се разгласи срещу възбраната и заяви, че Германия може да не я поддържа, в случай че не бъдат направени някои промени.

По думите му Европейската комисия към момента не изработила явен проектозакон за регистрация след 2035 година на коли, които употребяват климатично-неутрални горива, да вземем за пример така наречен синтетични или е-горива.

Въпросният проектозакон беше част от договорката през октомври, с цел да бъде уверена FDP да я поддържа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР