Гласуването на Бюджет 2019 година ще продължи в пленарната зала.

...
Гласуването на Бюджет 2019 година ще продължи в пленарната зала.
Коментари Харесай

Гласуването на Бюджет 2019 година ще продължи в пленарната зала

Гласуването на Бюджет 2019 година ще продължи в пленарната зала. До късно нощес депутатите разпределяха парите за следващата година за част от министерствата. Средствата за останалите ще бъдат гласувани при започване на пленарния ден.

След като утвърдят параметрите на дълговата политика за следващата година, депутатите ще се концентрират върху дотациите на общините. За първи път се предлага премахването на изравнителната дотация за избрани общини, а повече пари ще се насочат към най-бедните райони. Също по този начин ще бъдат разисквани измененията в преходните и заключителни разпореждания, с които се лишава правото на пенсионираните държавни чиновници да останат на работа, като се изключи тези, които са се пенсионирали по законите на Министернството на защитата и Министерството на вътрешните работи.

Снощи, с публицистична корекция в последния миг, бяха преместени 71 милиона лв. от централния бюджет към бюджета на Министерството на труда и обществената политика и бяха прибавени към общата сума за хората с увреждания по предложение на ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова.

" За хората с увреждания обща е политиката. Там, на тези пари, панделки няма - толкоз за асистенти, толкоз за друго подкрепяне. Когато има признат закон, той ще се извършва от министъра. Той няма къде да отиде ".

Менда Стоянова увери, че след приемането на поправките в Закона за хората с увреждания, поетите от ръководещите задължения към тях ще бъдат изпълнени.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР