Гласуване може да се проведе в Украйна по време на

...
Гласуване може да се проведе в Украйна по време на
Коментари Харесай

Зеленски: Избори в Украйна могат да се проведат под обстрел, ако Западът помогне

Гласуване може да се организира в Украйна по време на войната, в случай че съдружниците ѝ си поделят разноските за това, в случай че законодателите одобрят и в случай че всички съумеят да вземат участие. Това сподели Володимир Зеленски, в отговор на апелите на американският сенатор Линдзи Греъм да разгласи избори за 2024 година, предава " Ройтерс ".

Понастоящем не могат да се организират избори в Украйна според военното състояние , което би трябвало да се удължава на всеки 90 дни. То изтича на 15 ноември, след естествената дата през октомври за парламентарни избори, а президентски избори нормално се организират през март 2024 година

Греъм похвали битката на Киев против Путин, само че сподели, че страната би трябвало да покаже, че е друга, като организира избори по време на война.

Зеленски сподели в изявление за канала 1+1, че е разискал въпроса с Греъм, в това число финансовите аспекти и нуждата от смяна на закона.
 Зеленски се опъна на американски специалисти
Зеленски се опъна на американски специалисти

Украйна няма да трансферира бойци от изток на юг

" Много бързо дадох на Линдзи доста елементарен отговор ", сподели той. Зеленски изясни, че провеждането на избори в спокойно време е коствало 5 милиарда гривни (135 милиона долара). " Не знам какъв брой ще коства по време на война ", сподели той и изясни, че е предложил на американският сенатор Съединени американски щати и Европа да дават финансова поддръжка за изборите.

Зеленски посочи още, че не би взел пари, предопределени за оръжия, с цел да ги дава за избори. " И това е планувано в закона ", добави той. Страната също ще се нуждае от помощ за основаване на спомагателен достъп до гласоподаване за милиони украинци в чужбина, изключително тези в Европейския съюз, сподели той.

Греъм разгласи пред публицисти, че ще продължава потокът на оръжия Украйна. Той обаче акцентира, че е належащо да има избори в Украйна идната година. " Искам да видя тази страна да има свободни и почтени избори, даже когато е под нахлуване ", сподели той.

Зеленски сподели, че тези, които се борят против съветската инвазия, би трябвало да бъдат включени в изборите . По думите му не би било почтено да не бъдат включени в демократичния развой за който се борят. " Само поради това бях срещу изборите ", посочи той.
 Зеленски се срещна с шефа на Европейска комисия в Атина
Зеленски се срещна с шефа на Европейска комисия в Атина

Зеленски благодари на Урсула фон дер Лайен за идващия транш от помощта на стойност 1,5 милиарда евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР