Гласувалите за Има такъв народ са най-техничарски настроеният електорат в

...
Гласувалите за Има такъв народ са най-техничарски настроеният електорат в
Коментари Харесай

Феновете на Слави първи по машинен вот в Пловдив

Гласувалите за ИТН са най-техничарски настроеният електорат в Пловдив. Това излиза наяве от бърз обзор на протокола на 16. РИК при 100% обработени секционни протоколи.

От тях излиза наяве, че 11 399 от почитателите на Слави Трифонов под тепетата са предпочели да дадат вота си машинно, а тези, пуснали хартиена бюлетина, са 15 558. Общият брой подкрепили ИТН е 26 957. Експерти обясниха пред „ Марица “, че огромният брой дали своят вот с машина може да е от обстоятелството, че Трифонов е предпочетен главно от млади и образовани хора, които са на „ ти “ с техниката, и за тях не е никакъв проблем да натиснат копчетата в тъмната стаичка, без да се тормозят.

Зевзеци пък видяха, че абревиатурата на Славчовата партия Има Такъв Народ съответствува със съкращението, което EVN за идентификацията на електромерите на потребителите. В документите на Енергото обаче Има Такъв Народ значи „ номер на измервателна точка “.

Втората партия с най-вече машинни гласове, която праща депутати в 45-ия парламент, е Демократична България. От гласувалите в Пловдив 17 101 нейни последователи машинен избор са предпочели 8313, до момента в който останалите 8788 са предпочели обичайния метод с хартиена бюлетина. Както се вижда от цифрите, двете бройки са съвсем 50 на 50, което демонстрира, че и „ демократите “ имат доста млади и учени почитатели.

Макар да сервират Българска социалистическа партия, че електоратът <210> е с най-висока междинна възраст, резултатът от вота в Пловдив сочи друго - тя е на трето място по машинни гласове. Столетницата събра 19 783 гласа, от които 7016 са от натискане на копчето, а останалите 12 767 са пуснати с обичайната бюлетина.

Победителите в парламентарните избори от ГЕРБ имат още доста да учат от първите трима, в случай че се гледа интензивността им в машинния избор. Електоратът на Бойко Борисов, който извоюва най-вече гласове - 34 466, под тепетата, заема едвам четвърто място съгласно подадените посредством машина гласове - едвам 6604.

Общо една трета от пловдивчани са се престрашили да се изправят очи в очи с машина на изборите на 4 април. От общо гласувалите 141 018 гласоподаватели, урната с книжна бюлетина са предпочели 94 885 гласоподаватели, а 46 133 са се доверили на техниката и са натиснали бутона в кабинката.

От пуснатите близо 95 хиляди хартиени бюлетини като недействителни в протокола на 16. РИК са маркирани 3082.

Други 2723-ма пловдивчани пък са попълнили квадратчето „ Не поддържам никого “. От тях 1792 са го сторили върху хартиена бюлетина, а 931 - машинно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР