Гласувах за знаещите и грамотни хора, които трябва да изпратим

...
Гласувах за знаещите и грамотни хора, които трябва да изпратим
Коментари Харесай

Йотова: В Европа трябва да изпратим грамотни хора, със силна воля за промяна


„ Гласувах за знаещите и грамотни хора, които би трябвало да изпратим в Европа, а не хора, които подвигат единствено лозунги. Гласувах за хора със мощна воля и кураж да трансформират Европа, които владеят най-голямото изкуство – да търсят и намират съдружници. Няма значение от коя страна идваш – дребна или огромна, значимото е да знаеш какво искаш и по какъв начин да го отстояваш. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти, откакто гласоподава на изборите за български представители в Европейския парламент.

Според вицепрезидента е нужна смяна в европейските политики и тяхното наличие. „ Трябват по-координирани политики в областта на сигурността, на защитата, на миграцията “, посочи Илияна Йотова.

„ На прага сме на приемането на идната Многогодишна финансова рамка на съюза. От това по какъв начин ще бъдат разпределени средствата зависи по какъв начин ще се развива Европа през идващите пет години “, съобщи вицепрезидентът. Илияна Йотова е безапелационна, че по-лоша от неналичието на промяна в Европейския съюз е инерцията, в която той се намира сега.

На въпрос ще успее ли България да се пребори с „ акулите “ в Европейски Съюз, вицепрезидентът уточни, че това зависи от 17-те българи, които ще изпратим в Европарламента, от държавното управление и позициите, които отстоява в Съвета, от идващия български еврокомисар. „ Надявам се идващият български еврокомисар да бъде резултат от обществен спор, а не кабинетно решение, от което по-късно да се срамим “, съобщи Илияна Йотова. Вицепрезидентът уточни, че би било добре той да дава отговор за разширението, поради сполучливото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. „ България е най-хубавият медиатор сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани “, означи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът прикани всички, които не са дали своят вот, да дадат своя глас, тъй като „ би трябвало да имаме самочувствието, че ние променяме Европа “. Илияна Йотова уточни отрицателната акция против Европейски Съюз като фактор доста жители да не гласоподават.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР