Гласувах за силен човек, който е показал, че има позиции,

...
Гласувах за силен човек, който е показал, че има позиции,
Коментари Харесай

Агитира ли вицепрезидентката за един от кандидатите за София?

" Гласувах за мощен човек, който е посочил, че има позиции, че не се тормози да приказва за най-дълбоките и най-страшни проблеми и да дава оферти

Гласувах за самоуверен човек, който не се тормози от диспути, има своите решения и не се измъква с общи формулировки и усмивки. "

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява пред публицисти избора си за кмет на София за втория тур, като избоорът е сред Васил Терзиев ( " Продължаваме промяната-Демократична България) и Ваня Григорова (БСП и други). Йотова гласоподава в Софийската професионална гимназия по електроника " Джон Атанасов ".

Думите ѝ обаче незабавно провокираха брожения в обществените медии - че вицепрезидентката си разрешава да пропагандира в интерес на един от претендентите - Григорова. Още повече, че биографията на Йотова да е обвързвана с Българска социалистическа партия като неин някогашен член и евродепутат.

Агитацията се съдържа в думите " не се тормози от диспути ", отпратка към обвиняванията на левия щаб за това, че от този на Терзиев отхвърлиха в последния миг готвения от Българска национална телевизия и бТВ взаимен заключителен спор сред двамата претенденти.

Самата Григорова при гласуването си тази заран още веднъж насочи обвинявания към съперника си за случая.

" Гласувам на машина от момента, в който влязоха в обращение. Независимо от целия безпорядък, който беше основан последния месец, това е най-хубавия избор и най-защитеният ", сподели още Йотова.

Вицепрезидентката посочи и репортажите, в които се демонстрира какво става с хартиените бюлетини. Сигурно ще пристигна време от другата седмица да се направи сериозен разбор, с цел да защитим правото си на избор, добави тя.

Според нея ниската изборна интензивност се дължи на съмнение в политическата система и това е най-голямото предизвикателство, което стои пред всички нас.

" Хората са разочаровани. Те бяха на митинги през 2020 година Видяха, че каквито и послания да бяха на дневен ред, каквито и да бяха думите, с които те стачкуваха, в последна сметка това няма значение, тъй като и най-големите съперници си стиснаха ръцете в името на това да употребяват властта ", съобщи още Илияна Йотова, която без изненада, като президента Румен Радев подлага на критика държавното управление, което е постоянно, а не служебно.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР