Гласувах за ефективни институции, които да овладеят кризата, да предприемат

...
Гласувах за ефективни институции, които да овладеят кризата, да предприемат
Коментари Харесай

Радев: Гласувах за ефективни институции

Гласувах за ефикасни институции, които да овладеят рецесията, да подхващат решителни промени, да вземат стратегически решения с дълготраен небосвод. А това изисква съпричастност и поддръжка от цялото ни общество. От гласуването ни през днешния ден зависи какъв брой мощни, устойчиви и законни ще бъдат и държавното управление, и Народното събрание на следващия ден.

Това сподели президентът Румен Радев, който гласоподава в Професионалната гимназия по превоз „ Макгахан ” - регион „ Слатина ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Призовавам всички български жители да излязат и гласуват; да не оставят по никакъв метод да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас, и да не оставят никой различен да взема решение вместо тях. Защото изборите са право, само че са и отговорност на всеки един от нас към бъдещето на България. Отговорност към себе си, към своите близки, и към бъдещето на България.

Аз се надявам в действителност българите да проявят зрялост и да излязат да гласоподават, сподели още президентът.

Знаем, че няма да бъде елементарно - все по-трудно се сформират държавни управления. И тук конфликтът е сред две тези: държавно управление непременно, което ще е неустойчиво в средносрочен проект, и отстояване на правилата на начертаните алените линии на самите партии, което пък води до размиване на тяхната политическа физиономия. Така че се надявам да се откри рационалният баланс, добави Радев.

Разговорът с РСМ за общата ни история е неминуем, разяснява президентът Румен Радев.

България е главен експортьор на електрическа енергия в района и имаме подготвеност да увеличим износа си за РСМ, разяснява Радев в отговор на въпрос на македонски публицист, откакто гласоподава. Разбира се, това ще стане в сходство с нормите на европейския енергиен пазар, и ползите на българските жители и бизнес. Затова с президента Пендаровски, и с Фон Дер Лайен обсъдихме опциите Европейски Съюз да поддържа финансово РСМ по този начин, че да се избегне възможна рецесия в идната зима във връзка с снабдяването с електричество на страната.

Това зависи и от Европейски Съюз, и от това РСМ да направи нужните поръчки за това.

Политическите диалози сред двете страни се организират в естествена атмосфера на взаимоотношения, в връзки на другарство. Изключително е значимо вътре в самата РСМ да се разбере, че осъществяването на двустранно поетите задължения би трябвало да тръгне въможно най-скоро - това е поръчител за ускорение на европейската интеграция на РСМ. Нека припомня, че същинските договаряния за участие според Преговорната рамка не са почнали. Те ще стартират едвам когато РСМ впише българите в своята Конституция.

Също по този начин, ние би трябвало да решим всички въпроси, отлагани от доста години. Разговорът за общата ни история с РСМ е неминуем. Очаквам държавниците в нашата другарска страна да проявят политическа мъдрост и да градят европейското бъдеще на РСМ, освободено от идеологемите на предишното, приключи президентът./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР