Гласувах в подкрепа на резолюцията, защото смятам, че нарастващите обществени

...
Гласувах в подкрепа на резолюцията, защото смятам, че нарастващите обществени
Коментари Харесай

В Европарламента мнозинството подкрепя ваксинирането

„ Гласувах в поддръжка на резолюцията, тъй като считам, че възходящите публични съмнения по отношение на имунизациите и намаляването на нивата на имунизация в Европа са обезпокоителен феномен. Смятам, че е необходим необятен публичен спор, както на европейско, по този начин и на национално равнище “, това сподели през днешния ден на пленарно съвещание в Страсбург евродепутатът Момчил Неков. Днес Екологичен потенциал сложи за гласоподаване резолюцията „ Обществени съмнения по отношение на имунизациите и понижаване на нивата на имунизация в Европа “.

Неков посочи още, че доста значима част от оправянето с казуса е в информираността. Комуникацията за нуждата от предварителна защита би трябвало да бъде с всички прослойки на обществото, тъй като проблем има и в двете крайности на социума- както измежду хората с високи приходи и обществена позиция, имащи достъп до свръх информация, по този начин и измежду мацинствата с най-малък или никакъв достъп до опазване на здравето и осведоменост. „ Нужна е предварителна защита и във връзка с бежанците, чийто здравен статус е незнаен “, сподели още евродепутатът.

„ Масовата нервност, обвързвана със страничните резултати от имунизацията кара даже най- смелият родител да имунизира със свито сърце своето дете. Недоверието на жителите дава и своите последствия - огнища на болест с морбили избухнаха в редица страни членки, чието попречване е било допустимо “, безапелационен беше Неков.

Епидемии от морбили имаше в границите на няколко европейски страни, като единствено за две години заболеваемостта от заболяването се е учвеличила повече от два пъти и главно случаите са регистрирани на териториите на Румъния и Италия. Случаи на инфектирани деца имаше и в нашата страна в границите на предходната година.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР