Glassnode, известна компания за блокчейн анализи, публикува доклад, който хвърля

...
Glassnode, известна компания за блокчейн анализи, публикува доклад, който хвърля
Коментари Харесай

Биткойн токени на стойност над $125 милиарда не са местени повече от 7 години

Glassnode, известна компания за блокчейн разбори, разгласява отчет, който хвърля светлина върху положението на Биткойн пазара.

Според отчета Биткойн на стойност към $125 милиарда не се е движил от най-малко седем години, което го прави във връзка с интензивността. Само 8.3% от тези монети в миналото са били изхарчени, а останалите са или изгубени, или неактивни.

В отчета се преглежда и междинният размер на Биткойн, притежаван от китовете, който остава релативно постоянен от няколко месеца насам. Въпреки това процентът от пазарната капитализация, притежаван от китове, е намалял с течение на времето. Това може да се дължи на многото вложители на дребно, които купуват на пазара.

Друг основен аспект на отчета е метриката за предлагането, което е на печалба/загуба на Glassnode. Тази метрика наблюдава броя на монетите, които сега са на облага или загуба.

Според компанията, метриката демонстрира, че сега повече участници на пазара се намират на облага, което допуска, че на хоризонта може да се появи събитие, обвързвано с ликвидация. В отчета се отбелязва, че, защото повече вложители осъществят облаги.


 


Въпреки тези трендове Биткойн пазарът стартира мощно през 2023 година В отчета на Glassnode се показва, че пазарът е минал от интервал на неосъществена загуба към интервал на неосъществена облага.

Това се вижда от забележителното разминаване сред предлагането, държано на облага и предлагането, държано на загуба.

Като цяло отчетът на Glassnode демонстрира, че въпреки на пазара на Биткойн да има някои предупредителни знаци, има и учредения за оптимизъм. Увеличаващият се брой на монетите на облага може да докара до ликвидация, само че също по този начин може да е знак за възходящо доверие измежду вложителите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР