Glass е проект, който също бе реализиран от лабораторията на

...
Glass е проект, който също бе реализиран от лабораторията на
Коментари Харесай

Собственикът на Google прави компании за дронове и балони за интернет

Glass е план, който също бе осъществен от лабораторията на Alphabet, само че бързо изгуби инерция, откакто се появи на пазара през 2015 година

© Stephen Lam Още по тематиката
Защо Европа не може да сътвори софтуерни колоси като Съединени американски щати и Китай

По-малкото финансиране и незадоволително добре развитата среда за започващи бизнеси са измежду главните аргументи
12 юли 2018
Uber ще си партнира със стартъпа за отдаване на скутери чартърен Lime

Услугите на Lime, чийто бизнес се прави оценка на 1.1 милиарда $, ще са налични на мобилното приложение на Uber
11 юли 2018
Германските регулатори се концентрират върху Фейсбук и Гугъл

Властите считат, че услугите на фирмите за електронни известия би трябвало да дават отговор на избрани условия
9 юли 2018
AT&T завършва придобиването на Time Warner за 85 милиарда $

Одобреното обединение от американски федерален арбитър даде зелена светлина и на други покупко-продажби в бранша
17 юни 2018
Amazon влезе в борба със Сиатъл против нов налог за подкрепяне на бездомни

Компанията на Джеф Безос може да се отдръпна от града поради новото облагане
19 май 2018 Собственикът на Гугъл уголемява портфолиото си с две нови компании. Alphabet основава Wing, която ще създава самостоятелни дронове за доставка, и Loon - за създаване на интернет мрежа, обвързвана посредством балони, оповестява New York Times.

Инкубатор за нововъведения

Фактът, че тези планове на Alphabet се отделят в независими компании, демонстрира, че пробната фаза е към края си и те са подготвени да се развиват стабилно. Гигантът има още три плана, които са излезли от лабораторията, само че към момента нито един от тях не е посочил печеливш бизнес модел.

Общият брой на всички странични бизнеси на Alphabet към този момент доближава 10. Приходите от всички тях обаче са били едвам 150 млн. $ през последното тримесечие, или 0.5% от общите на групата. Технологичният холдинг разгласи също, че повече няма да афишира загубите си от страничните си бизнеси, които доближават към 3.5 милиарда $ годишно.

Новите и старите

Loon би трябвало да доставя интернет на труднодостъпни места с балони, които ще излъчват сигнала от стратосферата. Тя ще стартира независим бизнес едвам седмица откакто Фейсбук приключи личния си план за снабдяване на интернет от въздуха. Ключова разлика е, че опитите на Фейсбук бяха със самозахранващи се дронове, а не с балони. Структурата на дроновете обаче не е разрешила построяването на задоволително здрава рамка, заради което доста от тестовите се провалиха, което докара и до привършване на плана.

Loon обаче се развива бързо с помощта на опростения си дизайн. Скоро откакто ураганът " Мария " удари Пуерто Рико през предходната година, компанията разгласи, че техните балони са употребявани за снабдяване на интернет до над 100 хиляди души.

Другата компания е Wing и създава услуга за снабдяване на колета посредством дронове. Проектът стартира през 2012 година в столицата на Австралия Канбера. Там услугата се употребява, с цел да доставя храна и медикаменти на фамилии от предградията. Wing също не крие и проектите си за основаване на система за ръководство на въздушния трафик сред дронове.

Един от другите планове от пробната лаборатория на Alphabet е и Glass, който беше обвързван с производството на очила с добавена действителност през 2015 година Проектът имаше къс живот и беше върнат за спомагателни разработки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР