Гласовото управление на различните умни устройства постепенно се превръща в

...
Гласовото управление на различните умни устройства постепенно се превръща в
Коментари Харесай

Windows 11 ще позволява писане с гласови команди

Гласовото ръководство на другите умни устройства последователно се трансформира в известна функционалност. Най-вече посредством умните асистенти, които разрешават на потребителя да указва на устройството да извърши разнообразни задания.

Windows 11 също разполага с сходна функционалност, като Microsoft приготвя още нейни усъвършенствания в близко бъдеще. Софтуерният колос разгласи, че е пуснал за проби нова опция на гласовия надзор - ръководство на клавиатурата и "гласово натискане на копчета ".

Идеята е по този метод да се усили прецизността на ръководство на компютър посредством глас. Това ще е потребно при диктуване на текст и изключително на по-сложни за изписване думи, които не се разпознават елементарно от общоприетата система.

Потребителят ще може да задейства функционалността за гласов надзор на клавиатурата и да указва с гласа си кой бутон да бъде "натиснат " - да вземем за пример другите букви, цифри, препинателни знаци и така нататък Функцията поддържа и въвеждане на емоджита, емотикони и други интерактивни детайли, които към този момент са част от ежедневната връзка.

В бъдещия ъпдейт на Windows 11 са планувани още усъвършенствания за уиджетите, както и поправи за бъгове. Очаква се функционалностите да стигнат до крайните консуматори след няколко месеца според от резултатите на тестванията.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР