Гласовият асистент Alexa на Amazon беше актуализиран спешно от компанията,

...
Гласовият асистент Alexa на Amazon беше актуализиран спешно от компанията,
Коментари Харесай

Alexa предизвика дете да докосне контакт с монета

Гласовият помощник Alexa на Amazon беше обновен незабавно от компанията, откакто е "предизвикал " 10-годишно момиче да бръкне в електрически контакт, оповестява БиБиСи. Това е станало откакто момичето е попитало интелигентен представител с Alexa за предизвикателство, което да направи.

В отговор, гласовият помощник е споделил на момичето да постави щепсел на зарядно за телефон до половината в контакта и да допре забележимите железни пластини с монета. Това е едно от множеството рискови провокации, които витаят в обществените мрежи, като по някакъв метод е достигнало и до рекомендациите на Alexa.

Майката на момичето е описала случая също в обществените мрежи: "Правихме разнообразни провокации от клип на преподавател по физическо. Навън времето беше неприятно и тя просто изиска още едно предизвикателство. Дъщеря ми е интелигентна и незабавно сподели: "Не, Alexa, не " и отхвърли да направи предизвикването ", написа Кристин Ливдал.

Пред БиБиСи Amazon разяснява, че "веднага, откакто разбрахме за тази неточност, предприехме бързи дейности да я оправим ". Гласовият помощник е бил обновен и сходни рекомендации са отстранени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР