Гласовите комуникации пък са се удвоили в рамките на ЕСПремахването

...
Гласовите комуникации пък са се удвоили в рамките на ЕСПремахването
Коментари Харесай

5-кратен ръст в роуминга на данни след падане на таксите

Гласовите връзки пък са се удвоили в границите на Европейски Съюз

Премахването на таксите за роуминг в Европейски Съюз дава осезаеми резултати (източник: CC0 Public Domain)

Използването на гласови телефонни услуги и услуги за транспорт на данни от потребителите в Европейски Съюз отвън техните вътрешни пазари се е покачило фрапантно след унищожаване на таксите за роуминг в границите на Съюза, разкри Европейската комисия в собствен отчет.

През 18-те месеца след въвеждане на възбраната на роуминг-таксите в икономическата зона потреблението на мобилни данни в роуминг се е нараснало пет пъти, а гласовите минути са се удвоили.

Европейска комисия отдава този напредък и на увеличението на обсега на 4G в целия район. В изказване се показва, че обсегът на 4G покритието в Европейски Съюз е повишен от 85,6% през декември 2016 година до 90,8% в края на декември 2017 година
още по тематиката
Мобилните оператори, добави комисията, „ в огромна степен съблюдават “ новите правила, предава Mobile World Live. Това е „ резултат от бдителния мониторинг от страна на националните регулатори и комисията “.

„ Днес можем да забележим осезаемите изгоди от премахването на таксите за роуминг в Европейски Съюз “, разяснява комисарят на Европейска комисия за цифровата стопанска система и общество Мария Габриел. „ Добрата вест е, че Европа към този момент е действителност за хората, които употребяват мобилните си телефони свободно, когато пътуват в чужбина “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР