Гласоподавателите в три от петте варненски района - Младост, Приморски

...
Гласоподавателите в три от петте варненски района - Младост, Приморски
Коментари Харесай

Балотажи за кметове на районите Младост, Приморски и Одесос

Гласоподавателите в три от петте варненски региона - " Младост ", " Приморски " и " Одесос ", не съумяха да изберат областен кмет в първия тур на локалните избори.

На балотаж тази неделя се класираха първите двама претенденти, събрали най-голяма поддръжка.

За " Младост " това са Евгени Дянков от ГЕРБ и някогашният областен кмет на квартала Христо Христов, който в този момент е претендент от " Алтернативата на жителите ". За " Приморски " - Николай Желязков от " Продължаваме промяната - Демократична България " и Людмила Колева-Маринова от ГЕРБ. За " Одесос " - Биляна Раева от ГЕРБ и Цветнен Цветков от коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Жителите на " Аспарухово " и " Вл. Варнечнчик " преизбраха на първи тур досегашните си кметове - Ивайло Маринов и Николай Костадинов.

Кои са кандидатите на балотажа за областен кмет на " Младост " във Варна?

Евгени Дянков е роден на 02.07.1970 година

Завършено главно, приблизително и висше обучение надлежно в ОУ “Г. С. Раковски “, IV ФЕГ “Фредерик Жолио-Кюри “ и Икономически университет – Варна. Магистър икономист, компетентност „ Финанси “.

Професионална кариера в областта на маркетинга и рекламата, строителство и ремонт, банково, застрахователно дело и финанси, покупко-продажба и ръководство на недвижими парцели, езикови преводи и легализации.

Десетгодишен стаж като управител в няколко мултинационални компании. За интервал от 7 години шеф и съучастник в няколко лични компании. През последните 12 години зам.-кмет на варненския регион „ Младост “. Женен с едно дете на 16 година

Христо Видолов Христов е роден на 09.06.1965 година

Възпитаник е на Френската езикова гимназия във Враца. Придобива магистърска компетентност „ История и география “ във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “, а по-късно и магистратура „ Право “ в Технически университет - Варна. Специализира „ Археология “ към Историческия факултет на Парижкия университет „ Сорбон 1 “ в Братиславския университет.

Трудовият му стаж стартира като преподавател във Враца. От 1992 до 1994 година работи в Община Враца като основен експерт в ръководство на образованието. От 1994 година работи във Варна като съюзен уредник на Вътрешна македонска революционна организация за Североизточна България. През 1995 година преподава в Хуманитарна гимназия „ Константин Преславски “ Варна, а през идната година е заместител кмет в регион „ Одесос “. От 1998 до 2011 година работи като юрист. От 2011 година до в този момент е кмет регион „ Младост “ Община Варна. Владее чудесно френски, немски и британски език.

Кои са кандидатите на балотажа за областен кмет на " Приморски "?

Адвокат Николай Желязков е роден през 1974 година

Завършил магистратура право в ТУ - Варна. Адвокат, специализирал в гражданското и административното право, с главен предмет на активност отбрана на цивилен права, както и с проучване на проблеми и основаване и одобряване на модели за положителни практики за подкрепяне и стабилно развиване на всички сфера на публичните връзки.

Людмила Колева - Маринова е родена на 22.04.1980 година

Завършила Технически университет – гр. Варна, магистър компетентност „ Право “. Професионалният ѝ път минава като юрист, сега е юрист с опит в региона на гражданското, комерсиалното право и фамилно право. Общински консултант в Община Варна от 2015 г досега. Владее британски, френски и съветски език

Кои са кандидатите на балотажа за областен кмет на " Одесос "?

Биляна Раева е родена 1973 година във Варна.

Завършва висшето си обучение в Икономическата академия в Краков, Полша със компетентност „ Международни политически и стопански връзки ” и следдипломна подготовка по „ Международни и европейски връзки и ръководство ” в Университета в Амстердам, Холандия.

В интервала 1992 – 1994 взе участие в копродукции на италиански кино продуценти като “Октопод ” и е районен координатор за Варна.

От 2000 година стартира европейската си кариера в Брюксел като стажант в Генерална дирекция „ Информационно общество ” и “Образование и просвета ” на Европейската комисия и от 2001 година като политически специалист в Eurocities – организацията на огромните европейски градове в Брюксел.

През 2005 - 2007 година оглавява екипа подготвящ Оперативна стратегия „ Административен потенциал ” в Министерство на държавната администрация и административната промяна, София, координатор за административната промяна е по стратегия PHARE и Финансовият механизъм на Норвегия и ЕИП.

През юни 2007 година е определена за член на Европейския парламент на първите европейски избори в България. Председател е на Делегацията за връзките с Швейцария, Исландия и Норвегия и Европейско икономическо пространство (ЕИП). Член е на Комисията по претовареност и обществени въпроси, заместник-член на Комисията по стопански и финансови въпроси и заместник-председател на интергрупата “Градско развиване ” на Екологичен потенциал. От 2013 г е представител на Община Варна в гр. Брюксел и взе участие в акциите по кандидатурите на града за Европейска столица на културата 2019 и Европейска младежка столица 2017. През 2015 г съставлява общината в УС на Сдружение „ Варна – Европейска младежка столица ”. От 2019 е деятел на съдружие Таляна и от 2022 негов заместител ръководител. Участва в организацията на редица огромни събития във Варна. Доброволец в БЧК, от 2014 година оказва помощ на организацията за възобновеният Международен фестивал на Червенокръстките и здравни филми. Владее британски, полски, италиански, френски, съветски и испански език.

Доц. Цветнен Цветков, д.и.н е роден на 26.02.1957 година в гр. Варна.

Завършва с отличие гимназиалното си обучение в V-та Политехническа гимназия – гр. Варна. Носител на златен орден по физика в Националния обзор по ТНТМ (Техническо и научно творчество на младежта). Следва в София и след това приключва с отличие Висшето комерсиално учебно заведение – гр. Лайпциг, Германия. Преподавател, лекар на икономическите науки с 40 години стаж в Икономическия университет - гр. Варна. Със сериозен принос в региона на стопанската логистика, модерното фирмено предприемачество, териториалната организация и комерсиалните центрове. Автор на концепцията „ Системни молове “. Радетел за шоков напредък на националната стопанска система и отбраната на стратегическите национални стопански ползи чрез развиване на българската нуклеарна енергетика, модерното високомехатронизирано произвеждане и промишленост. Съосновател на ДСБ. Бил е член на Националното управление на ДСБ.

Собственик е на една от най-проспериращите компании в народен мащаб „ ТУКИ Цветков “ (основана 1990г.) в областта на търговията, услугите, инженеринга и строителството. Със удивително присъединяване в това число и в най-тежките и конфликтни елементи на света – 5 обекта в Афганистан, Кандахар. Гост преподавател в световноизвестни университети в Амстердам (Холандия), Москва и Дубна (Русия), Лайпциг, Кемниц, Берлин (Германия) и др.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР