Гласоподавателите в най-голямата провинция на Германия, Бавария, избират нов парламент

...
Гласоподавателите в най-голямата провинция на Германия, Бавария, избират нов парламент
Коментари Харесай

Избори в Бавария: Токсичната кампания предвещава голям вот за германските популисти

Гласоподавателите в най-голямата провинция на Германия, Бавария, избират нов парламент в неделя след доста неприятна предизборна акция, в която популистки нововъзникнали раздрусаха статуквото.

Крайнодясната AfD, която е на второ място, се надява на огромен резултат.

Неговите водачи споделят, че са физически атакувани или заплашвани.

Но техните съперници ги упрекват, че изопачават истината за политическа полза, като играят в роман за гонене.

И в двата случая дебатът е извънредно отровен.

Дни преди гласуването Тино Хрупала, сълидерът на Alternative für Deutschland (AfD), беше откаран в интензивно поделение, откакто се почувства зле по време на избирателен протест в Бавария.

Партията го разказва като „ физическа офанзива “, а последователите на AfD в обществените медии са уверени, че Chrupalla е бил инжектиран с токсин.

Полицията проверява, само че към този момент споделя, че няма доказателства, че е бил токсичен.

Г-н Chrupalla към този момент е отвън болничното заведение, само че може да отнеме още няколко дни, с цел да бъдат доказани резултатите от тестванията, през което време спекулациите единствено нарастват.

През септември AfD's различен съ-лидер, Алис Вайдел, беше отведена от швейцарската полиция от вкъщи й в Швейцария в предпазено жилище заради опасения за сигурността. Партията споделя, че е имало риск от нахлуване против нея и фамилията й.

Няколко седмици по-късно тя изнесе тирада на протест посредством видеовръзка, вместо персонално, защото съгласно уредниците на AfD „ не й е било разрешено да излезе от безвредното жилище “ за нейната лична сигурност.

Всъщност тя е била на отмора в чужбина. В същия ден на ралито тя беше видяна в плажен ресторант в Майорка с колегата си.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР