Гласоподавателите над 60-годишна възраст са предпочели ГЕРБ (30%), следвана от

...
Гласоподавателите над 60-годишна възраст са предпочели ГЕРБ (30%), следвана от
Коментари Харесай

По-младите избиратели са предпочели новата коалиция, над 60-годишните - ГЕРБ

Гласоподавателите над 60-годишна възраст са предпочели ГЕРБ (30%), следвана от Българска социалистическа партия с 20 %. В съпоставяне с парламентарните избори на 2 октомври 2022 година ГЕРБ усилва поддръжката си в този възрастов сегмент. Тогава партията на Бойко Борисов беше подкрепена от 29% от гласувалите, а Българска социалистическа партия - от 27 на 100. Това демонстрират данните от екзитпола на социологическата организация " Алфа Рисърч ".

 ГЕРБ побеждава Българска социалистическа партия при гласоподавателите над 60-годишна възраст ГЕРБ побеждава Българска социалистическа партия при гласоподавателите над 60-годишна възраст

Коалицията " Продължаваме промяната - Демократична България " притегля най-вече гласоподаватели измежду възрастовата група сред 31 и 60 години - 28%, до момента в който ГЕРБ е подкрепена от 27 на 100 от гласувалите в този възрастов сегмент. Движение за права и свободи и " Възраждане " в тази възрастова група са подкрепени надлежно от 15 и 14 % от гласоподавателите. Българска социалистическа партия са получили поддръжката единствено на 6 % от гласувалите на възраст сред 31 и 60 години.

Сред най-младите гласоподаватели на възраст сред 18 и 30 години " Продължаваме промяната - Демократична България " е подкрепена от 34%, до момента в който ГЕРБ е предпочетена единствено от 21 на 100. Движение за права и свободи и " Възраждане " се подреждат на трето и четвърто място надлежно със 17 и 16 % поддръжка в тази възрастова група.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР