Гласът на всеки от нас е с индивидуален тембър и

...
Гласът на всеки от нас е с индивидуален тембър и
Коментари Харесай

7 факта, които гласът ни издава за личността ни

Гласът на всеки от нас е с самостоятелен тембър и звучене, което го трансформира в един от нашите отличителни белези. Често хората могат да ни познаят единствено по гласа, само че се оказва, че има и други обстоятелства за нас, които гласът ни издава.

Нужна е по-малко от секунда, с цел да разкриеш черти от характера си единствено посредством гласа си. Може да звучи необикновено, само че той издава даже невидимото, предават от iwoman.bg. Понякога единствено след един телефонен диалог към този момент сте си построили облик на подсъзнателно равнище. Ето 7 ексцентрични неща, които всяка дума може да разкрие за нас.

1. Социален или противообществен вид темперамент
Гласът ви постоянно подсказва за това дали сте екстровертна или интровертна персона. Проведени са изследвания с компютърно генерирани гласове на интроверти и екстроверти. Резултатите демонстрират, че слушателите съумяват да разграничат личностите. Екстровертните видове приказват бързо и високо, до момента в който интровертните пестят думи и понижат доста силата на гласа си.

2. Доверие
Едно простичко „ Здравей “ може да подскаже на отсрещния до каква степен може да ви се има доверие. Проучванията демонстрират, че високият тембър в края на думата е главен индикатор при мъжете. За дамите въпреки това приглушаването на края на думата се счита за знак, че тя е човек, на който да разчиташ.

3. Ръст
Да, гласът може да подскаже даже височината ви. След разбори се извежда формулата, че колкото по-висок е даден човек, толкоз по-дълбок и невисок е тембърът на гласа му.

4. Плодородност
Оказва се, че менструацията има въздействие освен върху настроението и хормоните, само че и върху гласа ни. След разнообразни проучвания излиза наяве, че той се покачва с наближаването на овулацията. Колкото по-високи стават тоновете ви, толкоз по-плодородна сте.

5. Сила
Мъжкият глас е кадърен да разкрие доста за горната част на мъжкото тяло. Колкото по-дълбок е даден мъжки глас, толкоз по-силни са мускулите на горните му крака и гръдната област.

6. Професионализъм
Гласът ви може да окаже огромно въздействие даже върху кариерата ви. Най-ниският тембър на гласа, приглушаването на думите и съвсем шептене са признаци за непросветеност и неустановеност. Това е изцяло правилно за дамите. Работодателите даже могат да трансформират мнението си за вас, единствено поради ниските честоти в гласа ви.

7. Паркинсон
Промените в гласа могат да са симптом даже за болеста на Паркинсон. Пациентите имат забавяния в речта, по-нисък тембър и дефицит на въздух до момента в който приказват. Също по този начин се вижда еднообразност в диалозите, а след известно време се появява и трептене на гласа.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР