Гласът на майор звучеше уверен и сигурен при пускане на

...
Гласът на майор звучеше уверен и сигурен при пускане на
Коментари Харесай

Командирът на авиобаза Граф Игнатиево: Вальо имаше 12 часа и 50 минути нальот

" Гласът на майор звучеше убеден и сигурен при стартиране на ракетата. " Това съобщи в предаването " Тази неделя " по БТВ бригаден военачалник Николай Русев - пълководец на авиобаза " Граф Игнатиево ".
Той описа, че се е познавал с Валентин Терзиев от доста от дълго време, а работят дружно от 2005 година " Вальо не беше, Вальо е! Той е човек изпълнен с доброта, с голямо сърце и доста позитивен. Успяваше да откри баланс, помагаше и намираше добра дума за всеки. За страдание, в авиацията през избрани интервали такива неща се случват и няма гаранция, че това няма да се повтори още веднъж. Но ще преодолеем и тази тъга, която е следващото ни тестване, и ще продължим напред. Аз съм пълководец на авиобаза и мой дълг е да връщам хората при фамилиите им ", показа военачалник Русев.
 Президентът Румен Радев ще посети авиобаза Граф Игнатиево Президентът Румен Радев ще посети авиобаза Граф Игнатиево
Днес (19 юли) в 10.30 часа президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети авиобаза Граф Игнатиево, къ...
Той изясни, че обстановката по време на случая се е развила доста скоротечно. Николай Русев сподели, че цяла нощ са се надявали Терзиев да се върне. Очаквали са го с вярата, че просто е прекъснала радиовръзката. Но на сутринта е пристигнал моментът, в който той е трябвало да заяви трагичната вест на фамилията му. " Когато се срещнах с тях, разбрах от кое място е тази доброта у Вальо. Те са благородни и горди хора. И брат му, и майка му, и приятелката, с която живее - у никого не видях упрек. Не ме попитаха за какво. Аз трябваше да им го върна, а те ми споделиха " Благодаря! ".  Мое обвързване е да вардя хората си. Няма по какъв начин да кажа станалото - станало. Да, изпитвам възприятие за виновност ", показа със сълзи на очите разчувствуван шефът на авиобаза " Граф Игнатиево ".
Той отхвърли да дава отговори на въпроси, свързани с евентуалните догатки за аргументите за случая. " Мога да отговоря, само че не е правилно пред паметта на Вальо и неговото семейство да разясня хипотези ", сподели Николай Русев. Той разясни, че ще има публично изказване за най-вероятната причина. И удостовери, че една от тях е бързо падащата цел. Генерал Русев се обърна и към някогашни министри на защитата, които по думите му, са правили некомпетентни изявления, като отхвърли да уточни имена. " В авиацията хипотези няма. Ние не сме упълномощавали никой да приказва от наше име. Преди време някогашен министър на защитата съобщи да спрем да летим. Това значи ли, че ни подтиква към прелом? Не е обикновено да се изричат сходни мнения в такава трагична обстановка. Всичко се вижда и слуша от фамилията и сътрудниците му ", безапелационен беше командирът на авиобазата.
Той уточни, че постоянно може да се приключи полетът, само че единствено в случай че обстановката го постанова . Изрази и вярата си черната кутия да бъде открита скоро, защото има несъмнено малко време, в което тя може да оцелее в морската вода, а точно - до 10 дни. " Нальотът на майор Валентин Терзиев не беше задоволителен - 12 часа и 50 минути " , съобщи Русев в отговор на въпрос какъв брой летателни часа е имал починалият водач. Бригадният военачалник увери, че подготовката на летците е непрекъсната. " Летим и през деня, и нощем. Готвим се и изпълняваме летателни задания непрекъснато. Но единствено един път в годината се правят полети с стартиране на ракети над море. Програми има и казусът с броя на летателните часове да може да бъде решен. Но не е редно на всеки два месеца да се споделя, че самолетите ни са остарели и счупени ", уточни командирът на авиобазата.
Той даде образец по какъв начин се правят полетите: " Дори капачката на вентила на гумата на самолета да липсва, той не потегля. Летателната машина би трябвало да е в цялостна редовност, с цел да бъде пусната да излети. Самолетите ни се ревизират и поддържат непрекъснато. Всички елементи, които се подменят при ремонт, са нови и с гаранция. Поддържат се в съвършено положение и всички нужни системи, посредством които може да избави водачът. Но с цел да се случи това, те би трябвало да бъдат задействани ".
 Авиобаза Граф Игнатиево означи 67 години от своето основаване Авиобаза Граф Игнатиево означи 67 години от своето основаване
Днес се навършват 67 години от образуването на 19-ти унищожителен авиационен полк, чийто правоприемник е авиобаза Граф Игнатиево. На 17 мар...
В умозаключение бригаден военачалник Николай Русев съобщи изрично, от свое име и от името на сътрудниците си в авиобаза " Граф Игнатиево ", че търпението им се е изчерпало и повече няма да бъдат толерантни към опити за нечиста сделка с тематики, свързани с бойната ни авиация и да се въвличат водачите и механиците в хипотези. Той увери, че при всяко последващо спекулативно изявление, ще се употребяват законоустановените средства, с цел да се потърси справедливостта. " Повече взаимни отстъпки няма да вършим - ще продължим да служим на Родината си, а не на непознати дела ", уточни Русев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР