Гласът на Капитал e , в който журналистите разказват интересна

...
Гласът на Капитал e , в който журналистите разказват интересна
Коментари Харесай

Драмата с бюджета

" Гласът на " Капитал " e, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсят отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Дали ще има държавно управление остава отворен въпрос, само че към този момент е съвсем несъмнено, че ще има нов бюджет. Във време на непрекъснати избори и служебни държавни управления и това е вест. Въпросът обаче е какъв бюджет.

Служебният министър на финансите Росица Велкова внесе план със стряскащо висок недостиг, с който влизането на България в еврозоната е невероятно.

Същевременно последните краткотрайни парламенти демонстрираха, че в Народното събрание бюджетите стават единствено по-тлъсти, а не по-тънки.

Пенсионерите привикнаха, че всеки нов бюджет значи покачване на пенсиите, общините се оплакват, че без нов бюджет са обречени в най-хубавия случай на оцеляване.

Дебатите и неразбориите към държавните финанси са тематиката на тазседмичния брой на " Гласът на Капитал " с водещ Йоан Запрянов. В него гостува Вера Денизова , редактор в " Капитал ", която изяснява на елементарен език какви са проблемите с бюджета, какви са вероятните решения, какви са мненията на служебното държавно управление и партиите, както и допустимо ли е в тази обстановка да бъдат орязани разноски.

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР