Гласът на Капитал e , в който журналистите разказват интересна

...
Гласът на Капитал e , в който журналистите разказват интересна
Коментари Харесай

"Букър" за Георги Господинов и чудото на езика

" Гласът на " Капитал " e, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсят отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Едва ли би могъл да има по-голям подарък за 24 май от това българска книга и създател да завоюват за пръв път най-голямата литературна премия в света - като изключим Нобеловата премия, несъмнено.

Точно това се случи малко след среднощ българско време, когато стана ясно, че Георги Господинов и британският превод на " Времеубежище " (Time Shelter, превод на Анджела Родел, която също става притежател на наградата) завоюваха Международния " Букър ".

Какво е " Букър " и Международен " Букър ", какви са главните детайли и сюжети в книгата на Господинов и какъв брой огромно е признанието за него и българската литература може да чуете в тазседмичния брой на " Гласът на Капитал ". В него гостува културният публицист Тамара Вълчева , а водещ е Йоан Запрянов.

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР