Гласът на България трябва да се чува все по-отчетливо в

...
Гласът на България трябва да се чува все по-отчетливо в
Коментари Харесай

Румен Радев: Българският глас да се чува все по-отчетливо в ЕС ВИДЕО

Гласът на България би трябвало да се чува все по-отчетливо в Европейския съюз за превъзмогване на задълбочаващите се неравенства, изоставането на страната ни от скоростта, с която се движат други страни членки, както и за преосмисляне на механизмите, по които се взимат решенията в Европейски Съюз и се дефинират нашите дълготрайни цели.

Това написа Румен Радев в персоналния си профил във фейсбук след годишната среща с ръководителите на дипломатическите задачи. На нея президентът разиска и вероятностите по какъв начин България да употребява още по-активно опциите си във външнополитически проект.

„ България няма различен път, с изключение на бързото превъзмогване на дълбоките обществени и стопански разлики с другите европейски страни. Трябва обаче да преосмислим метода, по който се разходват европейските средства и да влагаме на първо място в развиването на хората и тяхната професионална реализация ", написа президентът.

"Само добре образовани и висококвалифицирани жители могат да провокират качествена смяна в България, да реализират същински стопански разцвет за цялото ни общество и да утвърждават позитивния образ на страната ни в интернационален проект ", добави Радев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР