Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до

...
Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до
Коментари Харесай

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

Гласът е метод, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия и да оставим чувство и диря. Това каза пред БТВ психологът Магдалена Ангелова.

„ Силно въздействаща на подсъзнателно равнище е невербалната връзка и страстта, която се съдържа в гласа и интонацията, с която ние предаваме посланието. Думите имат по-малък % на влияние, само че въпреки всичко не би трябвало да омаловажаваме и метода, по който конструираме и използваме думите за предаване на нашето предпочитание и желание ”, добави тя.

Първата част на изречението би трябвало да е уважителна и признателна, да използваме изречения като „ Благодаря ти ”, „ Моля те за… ”, „ Уважавам това, че… ”, „ Ценно ми е, че… ”. Второ, даваме посланието – нормално то е обвързвано с някакво предпочитание, а третата част е да покажем изгодата – с какво това е потребно, изясни Маги Ангелова.

Тя предлага да се вършат и извършения, свързани с гласа – да вземем за пример едно изречение може да си го запишем на телефона по общоприетия метод, без да се замисляме, а по-късно да се опитаме да го поправяме съгласно горните три стъпки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР